TROJICA MALOLETNIH PROSJAKA BACILI DEČAKA (11) U LEDENU SAVU Telo nikada nije pronađeno
Alo!

Davdesetog januara biće tačno 17 godina od kako su trojica maloletnih prosjaka iz Obrenovca, Z.S. (15), M.S. (15) i D.S. (14), bacili Maradonu Lazića (11) iz Velike Plane u ledenu Savu sa Brankovog mosta, koji nije uspeo da se spasi.

Telo nikada nije pronađeno. Kako se tada pisalo, njega su u Savu bacili dečaci koji su se veče pre sukobili sa njegovim bratom.

Osumnjičeni dečaci su ujutru iz šahta, podnog mosta Gazela, gde su i noćili, krenuli ka centru Beograda.

Ušli su u autobus i izašli kod Trga Nikole Pašića. Odatle su se uputili ka Zelenom vencu. U međuvremenu, susreli su se sa Maradonom Lazićem. Predložili su mu da zajedno krenu do Novog Beograda. Pešice.

Došli su na Brankov most i  jedan od dečaka je dao predlog da dečaka bace sa mosta u reku pošto su u sukobu sa njegovim bratom.

Uhvatili su Lazića i preko ograde bacili u Savu. Zatim su potrčali, prešli most i spustili se na obalu.

Sve vreme su posmatrali Maradonu. Dečak je pokušavao da dođe do vazduha i da se dokopa obale. Ali, ubrzo je potonuo. Četvorica prosjaka i skitnica videli su da se Maradona ne pojavljuje na površini.

Kada su se uverili da dečak nije isplivao, pobegli su.

Policija je utvrdila da su Lazića sa Brankovog mosta u reku, posle "duvanja" lepka, bacili petnaestogodišnji Obrenovčani Z. S. i M. S, kao i njihov godinu dana mlađi sugrađanin D.S. Njima je, u dogovoru sa tužilaštvom, određeno zadržavanje od 48 sati u SUP u Beogradu.

U zločinu je učestvovao i N.U. (13) iz Beograd, koji ne podleže krivičnoj odgovornosti. Zbog toga je trenutno smešten u Prihvatilištu za decu i omladinu.

Skrivali su se u šahtu, dok je majka pronašla Z. S. i odvela ga kući u Obrenovac. Ostali su nastavili da borave u šahtu sve dok ih nismo pronašli i uhapsili.

Šesti dan potrage za mladićem iz Splita

Na Savi i dalje traje potraga sa mladićem iz Splita Matejem Perišem (27) koji je u Beogradu nestao u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine.

On je pre nego što je nestao bio sa društvom iz Splita u klubu "Gotik". U jednom momentu je ustao i izašao i od tada mu se gubi svaki trag.

U međuvremenu pojavili su se snimci sa sigurnosnih kamera na kojima se vidi Periš kako trči ulicama Beograda, čak i da pokušava da zaustavi snimak. Pojavio se i snimak kako neko pliva Savom, ali njegov otac nije potvrdio da je to on.

Inače, njegov otac, Nenad Periš, od 2. januara je u Beogradu.

U potragu za mladićem iz Splita, pored ronioca uključili su se i pripadnici Žandarmerije a traže ga i spasioci Mreže za opasnost Srbije.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading