JOVANIN PARTNER PROGOVORIO O NJENOJ SMRTI Evo šta je rekao policajcima, morao čak i na poligraf!
Foto: privatna arhiva

Policija će u okviru istrage samoubistva biznismenke Jovane Marjanović (54) na Zlatiboru 22. decembra ispitati sve njene prijatelje, rođake i poslovne partnere kako bi se utvrdilo da li je trpela pretnje ili ucenjivanja, zbog kojih je psihički “pukla” i digla ruku na sebe.

Ključni iskaz bi, svakako, mogle dati njene tri ćerke, ukoliko budu htele da sarađuju s policijom, jer one najverovatnije i znaju ko je njihovoj majci najviše zagorčao život.

Predmet istrage će, takođe, biti i Jovanin telefon kako bi se iz poruka i poziva videlo s kim je komunicirala i da li je na nju neko vršio pritisak privatne ili poslovne prirode.

Rakija i lekovi

Jovana je, inače, pronađena mrtva 26. decembra u Tić polju na Zlatiboru, posle četvorodnevne potrage, a pored njenog tela bila je ispijena flaša dunjevače i nekoliko praznih blistera od lekova.

Kako se nezvanično saznaje od izvora iz istrage, rezultati obdukcije pokazali su da na Jovaninom telu nije bilo tragova nasilja i da sve ukazuje na to da je reč o samoubistvu. Ipak, tužilaštvo će najpre sačekati da budu urađene i toksikološke analize, nakon čega će se utvrđivati ko je Jovanu oterao u smrt.

– Jovanine ćerke Ljiljana i Brankica su posle pronalaska tela njihove majke kazale da će sačekati da bude završena obdukcija, pa će navodno otkriti ko je zagorčavao život njihovoj majci. Očekuje se da one to i urade, ali tako što će u policiji do detalja ispričati sve što znaju o Jovaninim eventualnim privatnim i poslovnim problemima, a ne preko medija – rekao je naš izvor i dodao:

– U međuvremenu policajci će porazgovarati i sa Jeleninim prijateljima i rođacima, kao i sa poslovnim partnerima, jer postoje ozbiljne indicije da je imala problema sa finansijama. Proveriće se i poslovanje Jovanine firme, koja je na Zlatiboru obavljala molerske radove na stanovima u izgradnji. Ona je zbog tog posla poslednjih meseci živela na Zlatiboru zajedno sa dečkom, a inače je poslednjih godina živela u Nišu. Što se tiče Jovaninog dečka, on je policajcima kazao da ne zna šta je Jovanu oteralo u smrt. Rekao je da je ona 22. decembra oko 20 sati otišla da se prošeta i napustila je apartman u kom su stanovali i tad ju je poslednji put video živu. Sve to je ponovio i na poligrafu i prošao je.

Umrla u snu

Podsetimo, Jovana je posle napuštanja apartmana u kom je živela s dečkom, u sredu 22. decembra uveče, odbacila svoj telefon pored vodovodnih cevi, preko puta benzinske pumpe, blizu kružnog toka na Zlatiboru, pa je peške produžila kilometar dalje ka Tić polju.
Tamo je, pored potoka, popila rakiju i šaku lekova za smirenje, nakon čega se onesvestila i najverovatnije umrla u snu od smrzavanja.

Advokat: Tužilaštvo mora da proveri sve

Advokat Barbara Bradajić smatra da bi tužilaštvo u slučaju samoubistva Jovane Marjanović trebalo da pokrene istragu, kako bi se utvrdile sve okolnosti ove tragedije.

– Ukoliko porodica sumnja na ubistvo ili tome slično, tužilaštvo u takvim slučajevima pokreće postupak po službenoj dužnosti. Međutim, u slučaju samoubistva može i porodica podneti krivičnu prijavu, pa onda tužilaštvo preuzima dalje šta treba. Tužilaštvo svakako mora da isproverava šta se tu desilo jer je pronađeno beživotno telo žene, a to svakako iziskuje utvrđivanje svih okolnosti – rekla je Bradajićeva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading