Majka ubijenog Gorana u sudu ispričala jezivu priču o Džoniću
Foto: Alo.rs

 

Goran Džonić (59) iz Moravca, osumnjičen da je 26. septembra streljao i opljačkao svog brata od tetke Gorana Đokića (57), snaju Gordanu (56) i bratanicu Lidiju (25) i ranije je potezao pištolj na svoju majku!

Naime, juče je u niškom tužilaštvu svedočila majka ubijenog Gorana koja je rekla da je Goran Džonić bio prgav i agresivan i da se nije libio da poteže pištolj i na članove svoje porodice.

Ona je kazala da joj se Džonićeva majka jednom požalila da joj je sin pretio pištoljem i tražio joj novac, s obzirom na to da su i ona i njen muž devizni penzioneri.

Inače, tokom istrage, Džonić se najpre pravio nevešt, pa je rekao da nije ni posebno vičan rukovanju oružjem, iako mu je kao pripadniku MUP –a, bilo dostupno, da bi poveden sujetom u jednom trenutku ipak priznao da, kako je kazao, "može i u mraku da ga lako sastavi i rastavi".

On je pokušao da skine odgovornost sa sebe, govoreći tokom saslušanja da je pištolj bio pokvaren.

Majka ubijenog Gorana u sudu ispričala jezivu priču o Džoniću

Foto: Alo.rs

 

 

- Kazao je da jeste pištolj nabavio kako bi zaštitio roditelje jer su devizni penzioneri, pa su mogli da postanu meta pljačkaša. Međutim, naglasio je da ga oružje uopšte nije interesovalo, te da se pokvarilo.

- Pritisnut dokazima, priznao je da se taj kvar sastojao u tome što je pištolj zarđao. Ti navodi ga dodatno inkriminišu iz jednostavnog razloga jer je on vrlo vičan majstor, "svaštar", sposoban da popravi mnoge stvari. Između ostalog i svoj motor je popravljao, a onda je sasvim jasno da ako je to bio u stanju, s obzirom na to da se radi o složenom sistemu, da je bez ikakvih problema mogao da i pištolj dovede u funkcionalno stanje. Veštačenje će pokazati da li je iz tog pištolja pucano, ali je nesporno da je mogao da ga popravi ako je stvarno bio u kvaru – naveli su ranije naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Porodica Đokić ubijena je između 26. i 27. septembra, a prema dosadašnjim podacima iz istrage, svi dokazi upućuju na to da je zločin počinio sam Džonić.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading