ALO! SAZNAJE: MARJANOVIĆEVA ODBRANA IMA NOVI ADUT Sud razmatra snimljeni telefonski razgovor
Foto: Alo.rs

Ide mu u korist? Telefonski razgovor Zorana Marjanovića (43), koji se tereti za ubistvo supruge Jelene Marjanović (35), na dan njenog nestanka izazvao je buru u javnosti! Dok neki tvrde da je glumio, njegovi advokati poručuju da je reč o snimku koji mu ide u korist i pokazuje da je, kako kažu, logično postupio, o čemu će razmatrati i sud, saznaje Alo!.

ALO! SAZNAJE: MARJANOVIĆEVA ODBRANA IMA NOVI ADUT Sud razmatra snimljeni telefonski razgovor

Foto: Alo.rs

Foto: Dejan Briza

Više od pet godina kasnije u javnost je isplivao snimak telefonskog razgovora Zorana Marjanovića sa policijom, na dan nestanka njegove supruge. Audio-zapis je pokrenuo raspravu da li je Zoran samo vešto glumio ili je reč o očajnom mužu čija je žena nestala dok je džogirala. Snimak razgovora objavljen je u emisiji „Insajder“, a na njemu se može čuti Zoran kako prijavljuje da je sa ćerkom na nasipu, a da je „majka otišla da trči i da je zatim nestala“.

U jednom delu javnosti postavljalo se i pitanje zbog čega je Zoran za tako kratko vreme pozvao policiju, aludirajući da je sve to dobro odglumljeno i inscenirano od strane optuženog.

Dobar dan, majka je otišla da trči i nestala

Na audio-snimku se može čuti kada je Zoran Marjanović zvao policiju.

- Dobar dan, ja bih da prijavim nestanak, sa ćerkom sam na nasipu, majka je otišla da trči i nestala - čuje se Marjanović, a zatim ga službenica pita:

- Kako je nestala?

- Nema je, tražim je sa ćerkom - kaže optuženi, a službenica mu odgovara:

- Pa vratiće se gospodine, ne razumem o čemu se radi, žena, pola sata je nema, možda je, nije vas videla pozadi, možda je trčala napred, vratiće se - rekla je službenica.

Marjanović je pitao i da lociraju njegovu suprugu, jer je dostupna na telefonu i više puta ponovio priču, a zatim se u jednom trenutku čuje službenik koji odgovara kolegi: „Mama mu nestala, hoće da je mi nađemo... Neće da mu se javi na telefon, hoće da lociram“.

Advokat Nikola Dumnić ispričao je za Alo! da objavljivanje ovog razgovora apsolutno ide u korist Zoranu Marjanoviću.

ALO! SAZNAJE: MARJANOVIĆEVA ODBRANA IMA NOVI ADUT Sud razmatra snimljeni telefonski razgovor

Foto: Alo.rs

Foto: M. Jošida

- Taj snimak treba da se izvede na glavnom pretresu, na predlog dobrane, sudija još nije odlučio o tom dokaznom predlogu. Vidim da se u javnosti provlači teza zašto je posle relativno kratkog vremenskog intervala zvao da prijavi nestanak supruge. Međutim, tu nema ničeg nelogičnog kada se u vidu ima lokacija na kojoj se sve to desilo. Kada je Zoran došao do mesta s kog vidi kraj nasipa, odnosno početak deponije, jasno je da nije logično da ode na deponiju... I  čim je nema u vidokrugu, normalno je da se zabrine i u kontekstu toga što se nije javljala na telefon. Jednostavno nije imala gde da bude - kazao je Nikola Dumnić, i dodao da su tvrdnje da je „glumio“ gluposti:

ALO! SAZNAJE: MARJANOVIĆEVA ODBRANA IMA NOVI ADUT Sud razmatra snimljeni telefonski razgovor

Foto: Alo.rs

Nikola Dumnić foto: Vladimir Marković

- Ko je toliko dokon, može da ode na lice mesta i shvatiće koliko je sled događaja u stvari logičan. Znači, kada je došao do tačke gde se vidi kraj nasipa, odatle počinje smetlište, jasno je da ona nije produžila da trči na smetlište. Pošto mu ne dolazi u susret i ne vidi je, ne javlja se na telefon, ničeg logičnijeg nema nego da zove i da prijavi njen nestanak. Nije to da je ona otišla u grad, pa se ne javlja pola sata - istakao je advokat.

Ono što je zasad poznato je to da je Jelena Marjanović kobnog dana otišla na nasip u Crvenki da trči, dok su je suprug Zoran i ćerka Jana čekali na početku nasipa. Napadnuta je na poljani između 16 i 17 sati. Pokušala je da se odbrani, ali ju je ubica izudarao tvrdim predmetom, a potom je odvukao do kanala, gde je pronađeno njeno telo. Jelena je nestala 2. aprila 2016, a telo je uočeno sutradan.

Bivši operativac Božidar Spasić: Nisu otkrili toplu vodu, znalo se za transkript

Bivši operativac Državne bezbednosti Božidar Spasić tvrdi da je objavljivanje snimka razgovora Zorana Marjanovića s policijom samo zbunilo javnost i da nije reč o novoj informaciji! Tužilaštvo i policija su već baratali tim snimkom, a i s razlogom se nije razmatrao na sudu, kaže sagovornik.

Božidar Spasić ističe da je audio-zapis poznat tužiocu, istražnim organima i MUP-u onog trenutka kada je Zoran Marjanović uhapšen.

-  Dakle, ovo nije neka nova činjenica koja se otkrila, pa sada treba ponovo nešto pokrenuti protiv Zorana ili pokrenuti istragu. Tužilac je verovatno uvažio taj razgovor kao negativan, u smislu da opterećuje Zorana, jer optužnica protiv njega je podneta, vodi se sudski postupak za ubistvo, tako da mislim da je u javnosti ta emisija koja je to objavila zapravo unela zabunu, misleći da je sad to neko novo otkriće. Zar vi stvarno mislite da naše tužilaštvo i policija nisu baratali tim podatkom u vreme kad je podignuta optužnica. Niti će uticati, niti utiče, to je u spisima, to je u predmetu i to će verovatno biti neki tas na vagi kad se bude donosila presuda. Znači ništa novo, osim što se sada u javnosti pojavilo - kaže Spasić, i dodaje da je sve to bilo poznato policiji pola sata nakon nestanka i ubistva Jelene Marjanović:

ALO! SAZNAJE: MARJANOVIĆEVA ODBRANA IMA NOVI ADUT Sud razmatra snimljeni telefonski razgovor

Foto: Alo.rs

Boža Spasić Foto: Privatna arhiva

- Slučaj „Marjanović“ i generalno izaziva veliku buru u našoj javnosti, upravo zbog činjenice da nije vođena istraga na način kako treba. Istraga je vođena tako kako jeste, ali ponavljam još jednom, ovo nije neka informacija koja nije bila poznata i odmah nakon ubistva. Svakako da je ona poznata, a sada se pojavila u javnosti kao nešto o čemu bi trebalo ponovo raspravljati. Znači, to je već raspravljeno, optužnica podignuta. Kako će sudija oceniti to i da li će ući u dokazni predmet ili ne, ako advokati traže da uđe u dokazni predmet, to znači da sudija ili tužilac to i odbacuju kao neku činjenicu koja može uticati na krivicu Zorana Marjanovića - tvrdi bivši operativac.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading