AKCIJA TRANSPORTER: Bivši savetnik ministra glavni diler kokaina balkanskog narko-kartela!
MUP Republike Srpske

Bojan Cvijetić, bivši savetnik ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića, koji je 16. novembra uhapšen u akciji „Transporter“ u Banjaluci, kada je u garaži njegovog šefa Petra Dukića pronađeno 303 kilograma marihuane, navodno je bio glavni diler kokaina za taj narko-kartel!

Tužilac Dubravko Čampara izjavio je juče za lokalne medije da je Cvijetić drogu nabavljao u Holandiji i da ju je potom prodavao u Hrvatskoj i u ostalim evropskim zemljama.

- Zbog toga radimo na proširenju istrage protiv njega, kao i protiv njegovog saradnika Aleksandra Nikolića, koji je sa drugom grupom kriminalaca takođe prodavao drogu, ali i oružje. Tokom zaplene marihuane u garaži Petra Dukića došlo se do zaključka da je banda imala spreman prevoz za naručenu drogu. Sumnja se da su u protekle dve godine u Hrvatsku prebacili više desetina tona narkotika - rekao je Čampara.

On je od suda zatražio da se osumnjičenima produži pritvor za još 60 dana jer nije pronađena sva droga i nisu saslušani svi svedoci. Sa druge strane, podsetio je da je nekoliko članova grupe pušteno na slobodu i da su zbog toga pojedini svedoci u strahu.

- Interesantno je da osumnjičeni konstantno plaćaju ili nečim zadužuju ljude iz određenih institucija koji im zauzvrat javljaju ko šta radi u sigurnosnom smislu, ko koga proverava, da li je za nekima od njih raspisana poternica... Ti ljudi iz institucija odjednom dobiju vozila i stanove koje su im kupili Dukić, Cvijetić i ostali. Jedan od njih kupi vozilo, pa ga proda drugome i onda ono potom završi kod nekog policajca ili pripadnika SIPA - tvrdi Čampara.

Tužilac je dodao da će uskoro priložiti deo dokaza koji su do sada prikupljeni jer se svakodnevno saslušavaju novi svedoci u predmetu.

Podsetimo, policija je u novembru uhapsila 11 osoba nakon što je u garaži vođe bande Petra Dukića u Banjaluci pronašla 303 kilograma marihuane. Lisice su, osim Dukiću, stavljene Bojanu Cvijetiću, Aleksandru Nikoliću, Saši Rađeviću, policajcu Mladenu Milovanoviću, Ivanu Juriću, Draganu Kresojeviću i još četvorici članova njihove grupe čija imena nisu objavljena. Informacije o njihovim kriminalnim aktivnostima istražni organi saznali su dešifrovanjem kriptovanih poruka koje su razmenjivali na aplikaciji Skaj. Tada je otkiveno da su za komunikaciju koristili nadimke iz srpskog filma „Južni vetar“. 

U Albaniji i Crnoj Gori menjaju vozila za drogu

Tužilaštvo i policija Republike Srpske pokrenuli su i finansijsku istragu u predmetu „Transporter“. Dubravko Čampara je izjavio da svi osumnjičeni imaju svoje firme koje se uglavnom bave trgovinom vozila.

- Svi automobili koje prebacuju između sebe završavaju u Albaniji i u Crnoj Gori, gde ih menjaju za drogu koja se potom prevozi u BiH i skladišti - rekao je Čampara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading