ŽENE MAFIJAŠA NE ZNAJU MNOGO O POSLU I NIKAD NE PITAJU ODAKLE NOVAC Oglasio se bivši obaveštajac zbog privođenja Veljine i Miljkovićeve supruge
Alo

Supruge vođa najsurovijeg klana u regionu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i Belivukova tašta, uhapšene su juče zbog sumnje da su prale novac koji je kriminalna grupa zaradila od šverca droge, otmica i ubistava.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić objašnjava da su najpre uhapšeni nosioci kriminalnog delovanja, što je prva faza toka istrage, dok je druga faza finansijsko poslovanje, a to je dovelo i do hapšenja supruga.

- Žene mafijaša ne znaju mnogo o poslu, i nikada ne pitaju odakle novac. Mafijaš pravi dve grupe novca, jedan je za letovanja, provod i putovanja, a drugi se pere, i sa njim se ulaže u neke infrastrukturne projekte - kaže Spasić.

- Kada se radi o novcu od juče, to je kap u moru. Dobro je da policija sve studiozno radi. Oni su imali računovođu, ne može tek tako tolikim količinama novca raspolagati. Pola Vračara je nastalo od opranog novca. Ono što je interesantno je to, što oni novcem rasvetljavaju dešavanja još od 2015. godine - navodi Spasić.

Kako je Spasić dodao, ovo je dokaz da se ulagalo u Crnu Goru, Španiju, i još puno mesta po svetu.

- Oni imaju mafijaške advokate koji su sve to kupovali. Važno je da su pronađeni stanovi, vetovatno se traži i zlato, umetnine i ko zna šta još. U pitanju je milijarda evra - priča Spasić.

Spasić je potom rekao da su žene svesno trošile novac, a da će sve što se juče dogodilo, biti odličan trag za rasvetljavanje novih kriminalnih dela.

Novinar Tanjuga Darko Jevtić objašnjava da kriminalci najviše poverenja imaju u svoje porodice, što su najčešće supruge.

Kako je Jevtić rekao, ono što je najbitnije jeste finansijski deo istrage, podsećajući da je još u vremenu kada su članovi klana uhapšeni, novac bio jedna od glavnih i gorućih tema.

- Sećate se da je spominjano nekih 70 firmi - kaže Jevtić.

Jevtić navodi da se dosta novca pere kroz građevinske poslove, što su radile i ranije kriminalne grupe, i da to nije ništa novo.

- U odnosu na druge klanove, mi ovde imamo kripto valute, i pitanje je na koji način će se to istraživati - navodi Jevtić.

Blindirani automobil zbog kog se sudi Goranu Papiću, otišao je na veštačenje, rekao je Jevtić, te dodao da će se na osnovu veštačenja DNK utvrditi da li je korišćen za neka krivična i kriminalna dela.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading