DŽONIĆEVA PISMA IZ ZATVORA: Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić pokušao da prevari čuvare
Foto: Alo.rs

U toj nameri penzionisani vatrogasac osumnjičen za monstruozno ubistvo rođačke porodice je osujećen jer je stražar primetio da nešto krije u ruci, pa je reagovao na vreme. Inače, u pismu za sina Džonić je, prema logici stvari, sinu napisao kako da ga brani i da, ako ikako može preko zatvorenika, poruči i bratu istu stvar da bi sva trojica konačno usaglasila odbrane.

- Goran je, kao i svakog dana, izašao u šetnju kad je stražar primetio da nešto skriva. Goran je ruku sa zatvorenom šakom gurao u džep i kad mu je stražar rekao da je izvadi, on ga je pitao: "O čemu se radi, valjda mogu da držim ruku u džepu".

Stražar mu je rekao da se odmah zaustavi i pretresao ga je. Našao mu je hemijskom olovkom ispisanu cedulju koju mu je odmah oduzeo. Čuo sam da se Džonić nešto pravdao i da je spustio glavu, ali šta je govorio, zatvorenici nisu čuli.

Branilac braće Džonić vatrogasca Milana i profesionalnog vojnika Stefana, niški advokat Filip Domazet veruje da sinovi misle da je Goran Džonić samo iz straha pristao da tipuje porodicu Gorana Đokića, brata od strica u drugom kolenu, te da su ubeđeni da on nije mogao biti egzekutor.

- Ne znaju ni oni verovatno šta da misle, ali veruju da on nije mogao biti egzekutor. Mislim da Milan i Stefan, koje branim, a koji imaju čvrst alibi da nisu umešani u ubistvo Đokića, ne brane bespogovorno svog oca Gorana. Oni smatraju da, ako je kriv, treba da odgovara - istakao je advokat Domazet.

Samo su videli da je stražar bio veoma ljut i besan. Zatvorenicima je ispričao da je pisao sinu Stefanu jer je njemu lakše mogao da dobaci pismo iako su i njegova i Milanova ćelija prilično udaljene od njegove - otkrio je za Srpski telegraf advokat jednog pritvorenika koji se sa Džonićem viđa tokom šetnje.

Iz izvora bliskog istrazi saznajemo da Gorana Džonića, za razliku od situacije kad je tek uhapšen i kada mu je porodica okrenula leđa, sada posećuje supruga Suzana.

- Džonić se ponaša pokorno u pritvoru, gde je smešten u grupnoj sobi, a posećuju ga žena i advokat. Dobija pakete i jede zatvorsku hranu i čak se ugojio jer samo leži, izuzev dva sata koje provede u laganoj šetnji u zatvorskom krugu skrivenom od pogleda iza visokih zidina. Dobija i pakete s garderobom i hranom - ispričao je naš izvor.

Zasad nije poznato šta je Džonić napisao tačno na cedulji koju mu je zatvorska straža pronašla i oduzela pogotovo što je više puta menjao odbrane pred tužiocem. Nije isključeno da je tih pisama bilo više i da je neka od tih ceduljica, uprkos nadzoru čuvara, i stigla do njegovih sinova.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Anči

08.12.2021 04:58

Jjooojjjjjj! Državo,hrante ubicu na račun jadnog naroda...Zver Bog mu sudioo🙇🙏🙏🙏