OGLASILO SE TUŽILAŠTVO: Napadaču preti doživotni zatvor zbog pokušaja ubistva pevača
Tanjug

Kako se navodi, u incidentu koji se dogodio ispred ugostiteljskog objekta na Spensu, oko 23 časa, za sada nepoznati izvršilac ili više njih je oštećenima S. M. i O. S. zadalo više ubodnih rana nepoznatim oruđem.

Više javno tužilaštvo je ovaj slučaj kvalifikovalo kao teško ubistvo u pokušaju, za šta je zapraćena kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom. 

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu u okviru predistražnog postupka za krivično delo Teško ubistvo u pokušaju, u skladu sa zakonom, nastavlja dalji intezivan rad sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na utvrđivanju identiteta izvršilaca tog krivičnog dela i prikupljanju dokaza, te se će javnost blagovremeno obaveštavati o daljem toku postupka - navode u Tužilaštvu.
 
Tužilaštvo navodi da je do sada+ utvrđeno da je iste večeri, najpre u blizini TC "Promenada", a potom i u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, u prisustvu većeg broja lica i medicinskih radnika, došlo do remećanja javnog reda i mira, a tom prilikom je napadnut i jedan policajac. 
 
Određeno je zadržavanje tri osobe u trajanju od 48 sati, i oni će biti privedeni u Osnovno javno tužilaštvu u Novom Sadu, gde će biti saslušani zbog nasilničkog ponašanja i napada na službeno lice. MUP je prethodno saopštio da su uhapšeni Novosađani O. S. (25), N. R. (22) i D. P. (24). 
 
Podsetimo da je ranjeni S. M. prebačen na dalje lečenje u Institut u Sremskoj Kamenici. Kako je potvrđeno ranije danas za 021.rs u Kliničkom centru Vojvodine, on je svestan i planira se njegovo prebacivanje na odeljenje grudne hirurgije u Sremskoj Kamenici.
 
- Pacijent je nakon hitnog prijema, kompletne dijagnostike i operativnog zbrinjavanja, drugog postoperativnog dana svestan i hemodinamski stabilan te se u toku dana planira premeštaj na Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine Odeljenje grudne hirurgije, radi daljeg lečenja - kažu u PR službi KCV-a.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading