Otac Stefana Balića (9) koji je poginuo na Karaburmi dao iskaz pred sudom u Beogradu: Sinu sam vadio krv iz usta da se ne uguši!
Foto: Alo.rs

Tragedija koja je potresla javnost dogodila se 18. jula ove godine u Ulici Marijane Gregoran na Karaburmi, kada je automobil pokosio Mihaila Balića i njegove sinove. Vozač Lazar Galić je posle nesreće pobegao i sakrio svoje vozilo.

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu juče je nastavljeno suđenje za nesreću na Karaburmi davanjem iskaza oca pokojnog dečaka. Mihailo Balić je dostojanstveno i bez suza ispričao šta se dogodilo 18. jula na pešačkom prelazu.

Otac Stefana Balića (9) koji je poginuo na Karaburmi dao iskaz pred sudom u Beogradu: Sinu sam vadio krv iz usta da se ne uguši!

Foto: Alo.rs

Stefan Balić

- Bio je sumrak i kišovito. Bio sam sam sa svojim sinovima. Došli smo do pešačkog prelaza, a ja nisam imao naviku niti smo imali takav odnos da ih držim za ruke, jer su oni bili jako poslušni. Na početku pešačkog prelaza pogledao sam levo pa desno i na nekih 100 metara video sam automobil koji se kretao normalnom brzinom. Rekao sam deci, koja su bila na nekih pola koraka iza mene: „Ajmo“. Na sredini pešačkog prelaza još jednom sam pogledao, a onda sam osetio udarac s desne strane rebra, iako su snimci s rendgena pokazali da je reč o desnoj strani. Automobil me je udarcem okrenuo za devedeset stepeni, ali sam ostao na nogama. Izgubio sam jednu patiku - rekao je neutešni otac i dodao da je ubrzo video da nema njegovih sinova:

Bahati vozač zahteva da mu ukinu pritvor

Lazar Galić se na početku suđenja izjasnio da nije kriv, a na jučerašnjem ročištu odbijen je zahtev njegove odbrane da mu se ukine pritvor. Rečeno je da ima dvoje dece i vodoinstalatersku radnju, da bi trebalo da bude pušten da bi mogao da ih izdržava.

- Ne postoji nijedan razlog da okrivljeni i dalje bude u pritvoru, lično mislim da je to posledica pritiska javnosti zbog koga sud ne odlučuje u granicama svoje ingerencije. Pritvor je krajnja mera. Pritvor ovde u najvećem delu javnosti se doživljava kao kazna pre kazne. Međutim, to nije problem kada tako doživljava laička javnost, već je problem što to tako doživljava sud - kazao je Galićev advokat Željko Jeknić. 

- Gledao sam i dozivao ih, a zatim sam opazio Stefana. Imao je raširene zenice, što ukazuje na to da je imao povrede lobanje, a ustima sam mu izvlačio krv iz nosa i usta da se ne bi ugušio. Okupljene prolaznike sam zamolio da mi nađu drugo dete jer sam bio uz Stefana. Pitao sam da li su mi našli dete jer ga nisam čuo, ali rekli su da jesu. Pitao sam da li me lažu, a odgovorili su mi da ne, da je Luka dobro i da ga čuva neka gospođa. Došle su dve ekipe Hitne pomoći, jedna pedijatrijska i obična. Pedijatrijska je odvela Stefana, a druga je pokupila mene i Luku. Kasnije sam čuo da su ga reanimirali u vozilu i da je Stefan bio klinički mrtav. Uspeli su da ga ožive, ali je, nažalost, preminuo posle nekoliko dana - ispričao je Balić.

Posle suđenja otac se izvinio medijima jer ne može da da izjavu, jer, kako kaže, ostaje pri ranije rečenom da neće davati komentar dok se ne završi proces.

Svoj iskaz je dala i svedok M. Z., koja se našla na licu mesta

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading