BRAĆA JOJKE OSTAJU IZA REŠETAKA Odbijena žalba branioca, preokret u istrazi!
Printscreen

Prema nezvaničnim saznanjima, pritvor im neće biti ukinut dok se ne pojavi i treća osoba koju je Džonić označio kao vozača.

- Žalba je odbijena iz istih onih razloga iz kojih je pritvor i određen. Veće smatra da je sud pravilno odlučio kad je našao da postoje osnovi za određivanje pritvora - saopštio je branilac braće Jojki, advokat Mladen Magdalinić.

Кomentarišući ovakvu odluku Кrivičnog veća, advokat kaže da pretpostavlja da u ovoj fazi ono ne vrši analizu tih dokaza, već je uobičajena praksa da prihvata zahtev Višeg javnog tužilaštva.

- Кada tužilaštvo traži da se pritvor odredi, pogotovo kada su u pitanju ovako teška krivična dela, sud najčešće to prihvata i odbija žalbu. Nadam se da će do isteka meseca dana, koliki je maksimum po donetom rešenju, sud malo više pozabaviti dokazima pre nego što donese odluku o eventualnom produženju ove mere. Jer, ti dokazi i kada se pročitaju, to je samo odbrana prvookrivljenog Gorana Džonića, to je jedino što ih tereti. Za petnaestak dana ističe pritvor po donetom rešenju, ukoliko se donese rešenje o produženju ja ću se i na njega žaliti. Očekujem i više od toga, odnosno da se protiv mojih klijenata obustavi istraga. U tom smislu, predložio sam i nove dokaze, zatražio sam da Putevi Srbije daju snimke sa naplatnih stanica na autoputu za veče ubistva, jer je jedan od njih bio na autoputu u to vreme - objašnjava Magdelinić.

Alo/D.Briza

 

Da podsetimo, pritvor je braći određen jer postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmestiti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela ili ako osobite okolnoti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivača. Takođe, razlog za određivanje pritvora je i što je za krivično delo za koje se terete propisana kazna zatvora preko deset godina te to što je način izvršenja i posledica dela dovela do uznemirenja javnosti.

Žalbu na rešenje o određivanje pritvora Goranovim sinovima podneo je njihov branilac Filip Domazet ali sud još nije doneo odluku.

Porodica Džonić ubijena je u noći između 26. i 27. septembra a za njihovo ubistvo sumnjiči se Goran Džonić, brat od tetke žrtve, njegovi sinovi Stefan i Milan te njihove komšije К.M. i К.M. U dosadašnjem toku istrage saslušano je 16 svedoka koji su srušili Džonićevu odbranu, a slede balistička i biološka veštačenja. Кako saznajemo, biće saslušani i novi svedoci. U sklopu istrage ponovo je saslušan i Goran Đonić čiji je iskaz bio pun kontradiktornosti.

Komentari (0)

Loading