DŽONIĆ SVAKI DETALJ ZLOČINA ISPLANIRAO Važan dokaz spalio je u pasatu sa Đokićima
Foto: Alo.rs

Dosadašnja istraga pokazala je da je penzionisani vatrogasac dobro isplanirao sve faze otmice i zločina koji mu se stavlja na teret pa tako i da se otarasi garderobe koja bi ga više nego bilo šta mogla dovesti u direktnu vezu sa teškim zločinom za koji je zaprećena i kazna doživotnog zatvora, piše Blic.

Đokići su oteti u noći između 26. i 27.septembra kada su iz Moravca krenuli ka Aleksincu a ubijeni su na mestu Dudine bare u ataru Moravca, odakle je njihov "pasat" odvezen na staru separaciju šljinka pored Tešice, gde je zapaljen. Pretpostavlja se zato da je osumnjičeni za trostruko ubistvo upravo na tom mestu uništio odeću koju je nosio tokom zločina.

DŽONIĆ SVAKI DETALJ ZLOČINA ISPLANIRAO Važan dokaz spalio je u pasatu sa Đokićima

Alo.rs

 

- Na garderobi koju je ubica nosio te noći, morali su da ostanu neki materijalni i biološki tragovi koji bi ukazali na zločin. Osumnjičeni je morao da premešta tela, da ih vuče, možda i prenosi što znači da bi na njegovoj odeći morali da ostanu biloški tragovi žrtava. Osim toga, zbog upotrebe vatrenog oružja na tkanini odeće bi se mogle naći i barutne čestice, ali i tragovi goriva kojim su paljena tela i automobil. Penzionisani vatrogasac dobro je znao da se u zapaljenom vozilu razvija temperatura od preko 500, 600 pa i 1.000 stepeni Celzijusa i da je to najsigurnije mesto na kojem bi mogao da uništi garderobu - kaže izvor.

Sumnja se da je, nakon što je dovezao "pasat" do Tešice i polio ga benzinom, Džonić skinuo i svu odeću koju je nosio i ubacio je u automobil koji je potom zapalio. Unutrašnjost automobila je izgorela u potpunosti a sa njom po svemu sudeći i njegova garderoba. Vatru je preživela samo metalna karoserija "pasata".

Džonić je, sumnja se, na osnovu dosadašnje istrage, dan ranije na mesto je gde zapaljen pasat, dovezao i ostavio svoj skuter kojim se potom vratio do Moravca. Sa skuterom je po svemu sudeći ostavio i odeću za presvlačenje. Budući da ribolovci za odlaske na pecanje koriste staru garderobu, a najčešće komade starih maskirnih vojnih uniformi, nije mu bilo teško da nabavi slične pantalone i košulju od onih u kojim najčešće peca. Te komade odeće mogao je da obuče kada je kobne noći navodno pošao "na pecanje", jer su u to doba ukućani verovatno već spavali ili se psremali za počinak. Čak i ako ga je neko video, teško da bi mogao da u tim trenucima primeti razliku. Nakon spaljivanja garederobe, obukao je svoju garderobu koju je ostavio dan ranije sa skuterom, u kojoj inače peca i vratio se kući.

DŽONIĆ SVAKI DETALJ ZLOČINA ISPLANIRAO Važan dokaz spalio je u pasatu sa Đokićima

Printscreen

 

Nakon Džonića, zbog njegovih neodgovornih izjava uhapšeni su i njegovi sinovi Stefan i Milan, ali su svedoci potvrdili da su u noći ubistva bili na svojim radnim mestima u Kopnenoj zoni bezbednosti i u vatrogasnoj stanici. U pritvoru su i braća K. M. i A. M. iz Moravca poznata pod nadimkom Jojke koje je Džonić označio kao planere ubistva a jednog od njih i kao direktnog izvršioca, ali osim njegove nesonovane izjave ništa od dokaza ne dovodi u vezu sa ubistvom. I članovi njihovih porodica potvrdili su njihove alibije da su kobne večeri bili sa svoji porodicama.

Svi dosada nađeni tragovi direktno sa zločinom povezuju jedino Džonića. Njegov DNK je na novcu i vreći, iskopanoj iz voćnjaka njegovog sina koji je tog dana bio odsutan. Pištolj, za kojim je balističkim veštačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić, nađen je u kući Džonićeve žene Suzane u Aleksincu gde je bio sakriven u ventilacionom otvoru. Nekoliko časova pre nestanka porodice Đokić, Džonić je snimljen na benzinskoj pumpi u Aleksincu kako toči gorivo u kantu a sigurnosne kamere u Tešici snimile su "pasat" Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći, i Džonićev žuti skuter kako se vraća dva časa kasnije istim putem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading