POTREBNO PSIHOLOŠKO VEŠTAČENJE Džonić ima postraumatski sindrom?
Privatna arhiva

Goran Džonić, osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić, pre dva dana izveden je iz pritvora i u pratnji zatvorskih stražara doveden u policijsku stanicu palilula u Nišu.

- Postupak će ići svojim ustaljenim tokom. Suština je da se svi iskazi koje je dao osumnjičeni dokažu kao takvi ili negiraju, što obezbeđuje ispravnost pravnog postupka u ovom od najtežih krivičnih dela, koje je izvršeno na teritoriji Niša - naveo je Goran Barun, bivši zamenik načelnika Policijske uprave Niš.

Kako je Barun istakao, potrebno je uraditi psihološko veštačenje glavnog osumnjičenog.

- Same izjave advokata koji su sinoć davali pred sudom, govore o tome da je kod osumnjičenog došlo do značajnog stresa, koji ga je doveo da kontradoktornim izjavama zbunjuje kako sudiju, tako i tužioca i ostale advokate. To ukazuje da treba uraditi njegovo psihološko veštačenje, kako bi se utvrdila struktura ličnosti koja bi mogla jedan takav zločin da izvrši. Bitno je da nijedan nevin navedeni učesnik zločina ne bude izložen poruzi. Očigledno je da Džonić daje izjave koje neminovno imaju cilj da sa sebe skine bilo kakvu odgovornost - smatra Barun.

Barun je dodao da u slučaju osumnjičenog postoji mogućnost postraumatskog sindroma.

- Postraumatski sindromi koji se javljaju, ako je po pretpostavci on izvršilac krivičnih dela, a svi dokazi do sada ukazuju na to, evidentno utiču na njegovo psihičko stanje - podvukao je Barun.

Težina navedenog zločina je do te mere velika da je došlo do uznemiravanja javnosti.

Goran Đokić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading