VELEOBRT NA SUĐENJU ZORANU MARJANOVIĆU Svi su mislili da je gotovo, a onda se pojavio drugi veštak - Šta sad?!
Alo!/Masanori Jošida

Posle prvog sudskog veštaka Vojkana Zorića koji je izjavio pred sudom da se blato pronađeno na Zoranovim pantalonama i desnoj patici podudara sa uzorcima blata koji su uzeti sa mesta na kom je pronađeno telo Jelene Marjanović, saslušana je i Nataša Radosavljević Stevanović.

Drugi sudski veštak Nataša Radosavljević Stevanović, koja je sa veštakom Zorićem radila na predmetu Zorana Marjanovića dodatno je pojasnila u sudnici da je po njihovom nalazu i mišljenju zemljište sa pantalona i mesta zločina istog mineralnog sastava, odnosno isti tip zemljišta, ali da oni ne mogu sa sigurnošću da tvrde da je reč o istom zemljištu.

- Uzorci su bili takvi da ne možemo da kažemo da je sigurno isto. Može biti isto, ali nije bilo ničeg specifičnog što smo našli, da bi to bilo nesporno - pojasnila je sudski vestak.

Branilac Zorana Marjanovića, advokat Nikola Dumnić, posle svedočenja veštaka izjavio je da jedino što može da primeti jeste da blato nema nikakvu dokaznu vrednost u postupku.

- Zemljište je podložno promenama usled različitih faktora. Niko od veštaka nije isključio mogućnost da bi zemljište sa drugog mesta moglo da ima isti sastav. Sudski veštak je objasnila da se na osnovu tragova i karakteristika blata ne može tvrditi da je Zoran bio na licu mesta - rekao je Dumnić, posle čega je nastavak suđenja zakazan za 21. decembar.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

Komentari (0)

Loading