ĐOKIĆ SVIREPO UBISTVO PLANIRAO MESECIMA Tri neočekivana poteza odala ubicu!
Društvene mreže

Slučaj brutalnog ubistva porodice Đokić iz Aleksinca možda nikada ne bi bio otkriven da osumnjičeni Goran Džonić nije napravio tri neočekivana poteza.

Džonić, brat od tetke ubijenog Gorana, navodno je zločin planirao čak pola godine, prenose domaći mediji. Zbog toga iznenađuje činjenica da je nakon jezivog ubistva svog brata, snaje i bratanice na ovaj način skrenuo pažnju istražnih organa na sebe.

Pola godine planirao masakr

Goran Džonić, koji je u ubistvo iskazom pokušao da uplete i svoje sinove, navodno je mesecima planirao zločin, istraživao kretanje Đokića, nalazio pogodno mesto za svoj krvavi pir, kao i mesto gde će pokušati da sakrije tela.

Foto: Printscreen

 

Kada je ubio Gorana, Gordanu i Lidiju, nije dobro očistio tragove za sobom. Na novcu koji je zakopao na sinovljevom imanju pronađen je njegov DNK, njegovi otisci prstiju, ali i jedna priznanica na ime ubijenog Đokića. Najčudnije je što je pištolj kojim je počinjeno ubistvo zadržao, umesto da ga se otarasi.

Odmah počeo da troši novac

Đokićima je ukradena ogromna svota novca, koja je verovatno bila i motiv za ovaj zločin, a Džonić je odmah nakon ubistva vratio pozamašan dug. Iz Goranovog automobila nestao je sef u kojem je čuvao veću svotu.

Policiji rekao stvari koje su upalile "alarm"

Džonić je, kao bivši pripadnik MUP-a, pokušavao na sve načine da se umeša u istragu. Raspitivao se kod policajaca, govorio da je nemoguće da je neko od meštana počinio zločin, i širio dezinformacije.

Kako je ranije izjavila majka ubijenog Gorana, on je danima nakon zločina dolazio u kuću porodice, jeo i pio s njima, a sve je to radio kako bi održao privid nevinosti i velike tuge zbog ubistva troje članove porodice.

- Sve te poteze povlačio je da bi uspeo ponašanjem da prikrije tragove, ili da se prikaže kao neko ko apsolutno ne može biti okrivljen, i to zaista stvara jedan osećaj jeze - rekla je psihijatar dr Nevena Čalovski Hercog.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading