ZLA KRV PORODICE DŽONIĆ Osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić nije jedini iz familije koji je zaglavio zbog ubistva!
Društvene mreže

Goran Džonić, osumnjičeni za smrt tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, nije jedini iz familije koji je završio iza rešetaka. Dve decenije Srbiju je potresalo surovo ubistvo Slavice Manić iz Zaječara kojoj je nepoznati ubica 2000. godine kamenom smrskao glavu. Misterija je konačno rešena 2017, kada je za ovaj zločin uhapšen Goranov rođak, a Majin dever - Predrag Džonić (58)!

Telo Slavice Manić pronađeno je u oktobru 2000. na šetalištu Kraljevica pokraj Zaječara. Kako je 17 godina kasnije utvrđeno, Predrag Džonić ubio je svoju nesuđenu snaju jer je verovao da mu je zapalila kuću dok je bio u Italiji. Manićevu je ubio udarcima kamenom u glavu, pri čemu je nesrećnoj ženi smrskao lobanju. Nakon toga je leš zakopao, pa se vratio u Italiju gde je živeo i radio.

Nestanak Manićeve je prijavio njen otac, a leš je, posle jednomesečne potrage, pronađen. Tada su na njenom telu otkriveni biološki tragovi, ali DNK nije bio u bazi podataka. Kao i slučaju iz Moravca, niko nije mogao ni da nasluti ko je ubio Manićevu, a pogotovo da je to uradio neko blizak u koga se ne sumnja.

Igrom sudbine, klupko se odmotalo kada je Džonić uhapšen u Italiji zbog bludničenja nad decom! Nakon robije on je deportovan u Srbiju. Čim je kročio na naše tlo uzet mu je DNK koji se poklopio sa tragovima sa mesta zločina i istog momenta je uhapšen!

 

Ubica vodio dvostruki život

Predrag Džonić vodio je dvostruki život. Po odlasku u Italiju se oženio i dobio dete

Tamo je radio kao recepcionar. Italijanski sud nije saopštio detalje presude koja mu je izrečena zbog bludničenja nad decom, niti je otkrio kako je Džonić raskrinkan.

 

Meštani Moravca uz narodnu izreku da krv nije voda tvrde da su Predrag Džonić i zlotvor iz njihovog sela rođaci.

-Džonići su dođoši, nisu starosedeoci. Kada je taj Džonić uhapšen zbog ubistva snaje, svi su Goranu govorili: „Ovaj neki tvoj“. Ispostavilo se da zaista jesu rod, ali dalji. Tako je nam je sam Goran pričao - kaže za Alo! jedan meštanin Moravca i  Džonićev komšija.

Ono što dodatno uliva jezu je to da osim prezimena postoje i druge sličnosti između ova dva zločina koja su se desila u razmaku od dve decenije.

 

Dobio 20 godina

Viši sud u Zaječaru osudio je 8. februara 2019. godine Predraga Džonića zbog teškog ubistva svoje nesuđene snaje Slavice Manić na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. Više tužilaštvo tražilo je maksimalnu kaznu od 40 godina za ovaj zločin, ali sud to nije uvažio.

 

Obojica su ubili člana familije - Goran je likvidirao brata od tetke i njegovu porodicu, a Predrag ženu svog brata.

Sličnosti ima i u načinu na koji su se rešili tela. Goran je, kako se sumnja, porodicu Đokić zapalio, pa zatrpao zemljom, šutom i granjem, a Predrag je svoju žrtvu zakopao.

- Sad kada se svega prisetim, shvatam da možda oni imaju neki genetski problem - kaže komšija.

Sličnosti dvojice Džonića



- I Predrag i Goran su ubili bliske osobe
- Manićeva je ubijena u oktobru, za njom se danima tragalo
- Tela Đokića pronađena su 2. oktobra nakon šest dana potrage

- Zločini su se dogodili na periferiji
- Đokići su spaljeni, pa zatrpani zemljom, šibljem i šutom
- Manićeva je zakopana pokraj puta

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading