ĐAVO OD ČOVEKA Goran Džonić planirao bekstvo posle zločina na Hilandar!
Foto: privatna arhiva

Penzionisani vatrogasac Goran Džonić, koji je glavni osumnjičeni za ubistvo porodice Đokića - brata od tetke Gorana Đokića (57), snaje Gordane (56) i bratanice Lidije (25), imao je u planu da pobegne na Hilandar!

Džonić je nedelju dana pre nego što je uhapšen, shvatio da mu je policija za petama, pa je počeo da se sprema za put na Svetu Goru. On je čak i dvojicu prijatelja iz Aleksinca nagovarao da krenu sa njim. Prijatelje je zvao da ne bi bio sumnjiv ako bi u inostranstvo krenuo sam. 

Meštani Moravca potvrdili su da je Džonić, samo nekoliko dana nakon što su 2. oktobra otkrivena spaljena tela porodice Đokić, pozvao dvojicu prijatelja iz Aleksinca da zajedno krenu na "pokloničko putovanje".

Foto: privatna arhiva

 

- Ubeđivao ih je da moraju posetiti Hilandar, pošto je on tamo već bio pre nekoliko godina. Pričao im je da se vratio preporođen... Pošto oni zbog obaveza nisu mogli odmah da krenu, Džonić im je rekao da će on platiti sve troškove puta i smeštaja - prenosi izvor, inače blizak rođak Džonićevog prijatelja iz Aleksinca.

Ipak, policija je u to vreme Džonića već držala pod danonoćnom prismotrom, tako da sve i da je krenuo za Grčku, ne bi mogao da pređe granicu. 

- On je ovde po selu glumio velikog vernika, hvalio se kako je već bio na Hilandaru i najavljivao kako će na neki veliki praznik, Vaskrs ili Božić otići u Jerusalim. Na kraju pokazalo se da je njemu do vere i pravoslavlja stalo kao do lanjskog snega. Đavo od čoveka, daleko mu bilo sve, daj Bože da takav zlotvor nikada iz zatvora ne izađe - rekao je jedan žitelj Moravca.

 

Komentari (0)

Loading