SRBI PALI U SOLUNU Iz fabrike krzna ukrali bunde vredne pola miliona evra
EPA/SASCHA STEINBACH

Grčka policija uhapsila je dvojicu državljana Srbije zbog sumnje da su učestvovali u krađi bundi, vrednih pola miliona evra!

Krađa se, kako prenosi portal Protothema.gr, dogodila pre nekoliko dana, a vredne bunde odnete su iz jedne fabrike krzna u gradu Kastorija. Većina ukradenih komada, ukupno 85 bundi vrednih 500.000 evra, pronađena je u stanu jednog Grka u blizini Soluna.

- U stanu su uhapšena dvojica srpskih državljana, koju su učestvovali u pljački. Za trećim Srbinom, kao i za vlasnikom stana u Solunu se traga - navode oni. Prema njihovim saznanjima, provalnici su razvalili ogradu kompanije, ušli u dvorište, razbili prozor i tako ušli u unutrašnjost objekta. Iz njega su odneli krzno i prebacili ga u stan u Solunu. Automobil koji su koristili u pljački, kako je otkriveno, takođe su ukrali dan ranije u blizini Soluna, a sa drugog vozila skinuli tablice, kako bi im policija što teže ušla u trag.

- Međutim, samo nekoliko dana kasnije, policajci su danas upali u stan i u njemu pronašli i ključeve tri automobila, dva uređeja za ometanje signala, bežične predajnike, replike oružja i alat koji se koristi za krađu automobila. Uhapšeni su privedeni tužiocu i protiv njih je pokrenut postupak za učešće u kriminalnoj grupi, krađu, falsifikat i još nekoliko krivičnih dela. Istraga je u toku, a traga se i za preostalim članovima grupe - prenosi ovaj grčki portal.

Komentari (0)

Loading