NA PIŠTOLJU I NOVČANICAMA JE SAMO DŽONIĆEV DNK Njegovi sinovi imaju jak alibi, sve upućuje samo na Gorana
Foto: Ilustracija

Petorica ljudi dosad su uhapšena zbog sumnje da su učestvovala u ubistvu tročlane porodice Đokić, a kako je saopštio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, raspisana je poternica za još jednom osobom. Međutim, kako saznajemo, svi dosada pronađeni dokazi upućuju samo na Gorana Džonića, brata od tetke ubijenog Gorana Đokića koji je lišen slobode 21. oktobra.

Đokić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija ubijeni su njegovim pištoljem, novac je zakopan na imanju njegovog sina, a na pištolju i novčanicama pronađeni su samo njegovi DNK tragovi. Džonić je navodno imao i najjači motiv da usmrti bliskog rođaka jer je dugovao velike sume novca raznim ljudima, uključujući i samog Đokića.

Osim Gorana, uhapšeni su i njegovi sinovi S.Đ. i M.Đ, iako obojica imaju jak alibi, i jedan i drugi su bili na svojim poslovima. S.Đ. se u vreme ubistva nalazio u Kopnenoj zoni bezbednosti.

- On je u 22 časa bio u krevetu, da bi došao do Moravca trebalo bi mu u idelanim uslovima četiri sata, što samo teoretski dozvoljava njegovo prisusustvo na mestu ubistva porodice Đokić. Drugi sin M.Đ. bio je na dežurstvu u vatrogasnoj službi što je takođe dokazano - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Uhapšena su i braća K.M. i K.M. iz sela Moravac jer ih je Džonić optužio da su oni glavni inspiratori krvavog ubistva. S obzirom na njihovu kriminalnu biografiju, te sumnju da je nestalo daleko više novca od 43.000 evra koliko je nađeno na imanju Džonićevog sina, plus 8.000 za koje je utvrđeno da ih je Goran vratio svom poveriocu, uhapšeni su i oni.

Svima je pritvor određen da ne bi uticali na svedoke, a posebno da ne bi uklonili tragove krivičnog dela. Krunski dokaz koji bi mogao da razjasni da li je Džonić jedini izvršilac ili je imao saučesnike je pištolj žrtve. Đokić je u nelegalnom posedu imao revolver sa burencetom, za koji je i sam Đokić u iskazu pred organima gonjenja posvedočio da ga je u noći ubistva video u torbi sa novcem. Međutim, to oružje nije pronađeno, pa policija intenzivno traga za njim.

- Pritvor je osumnjičenima određen kako bi se sprečilo da novac koji još nije nađen, sakriju na drugo mesto, kako bi se sprečilo da usklade iskaze ili obezbede svedoke kao alibi, te da ne unište DNK tragove. Intenzivno se radi na obezbeđivanju dokaza da su Džonićevi sinovi bar znali za očeve radnje ako mu nisu pomogli – objašnjavaju naši izvori.

Osim dokaza protiv Džonića, za koje javnost zna, postoje i drugi koji se radi građenja slučaja protiv njega ne iznose, ali su toliko čvrsti da ne postoji nimalo dileme da je ako nije bio jedini, bar bio neposredni izvršilac strašnog zločina. Ti dokazi njega smeštaju na lice mesta ne samo na dan zločina, već i kasnije kada je uklanjao tragove svirepog ubistva.

Tročlana porodica Đokić ubijena je u noći između 26. i 27. septembra, a njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra na mestu zvanom Dudine Bare u ataru sela Moravac.

Komentari (0)

Loading