DŽONIĆ SLEDIO ISTRAŽITELJE Nisam jeo ništa šest dana, bolestan sam čovek... Goran menja iskaze na saslušanju, sumnja se da štiti nekoga?
Foto: Ilustracija

 

Goran Džonić (54), vatrogasac u penziji iz sela Moravac, osumnjičen da je u noći između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac ubio hicima iz pištolja, pa spalio, svog brata od strica Gorana Đokića (57) i njegove ženu Gordanu (56) i ćerku Lidiju (25), prekjuče je u niškom Višem javnom tužilaštvu odlučio da se brani ćutanjem, ali je rekao "da nije ništa jeo šest dana i da je bolestan", otkiva Kurirov izvor upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, Džonić je u tužilaštvu proveo gotovo ceo dan, doveden je iz pritvora ujutru oko devet sati, a izašao je nešto posle 22 sata i sproveden je u pritvor, jer mu je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio teško ubistvo.

Dezorijentisan

- Njegovo saslušanje u tužilaštvu se zakomplikovalo, jer mu je advokat u poslednjem trenutku otkazao punomoćje. Kako mu je u ovom slučaju neophodan advokat, on mu je dodeljen po službenoj dužnosti i kada su te proceduralne stvari završene, saslušanje je počelo. Međutim, Džonić, koji je u policiji svašta pričao, sada je odlučio da ne iznosi odbranu - objašnjava izvor.

On kaže da je Goran Džonić izgledao isrcpljeno i da je bio vidno uznemiren i dezorijentisan.

- Nisam jeo ništa šest dana, bolestan sam čovek, imam dijabetes. Pre tri dana sam nešto progutao od hrane, ali zbog čitave situacije nisam mogao da jedem - navodo se požalio on. Izvor kaže i da je Goran Džonić imao neke povrede kod levog uveta i obraza.

DŽONIĆ SLEDIO ISTRAŽITELJE Nisam jeo ništa šest dana, bolestan sam čovek... Goran menja iskaze na saslušanju, sumnja se da štiti nekoga?

Fejsbuk

 

 

- Vrlo je moguće da se opirao hapšenju - kaže sagovornik.

Prema njegovim rečima, jako je čudno to što je Goran Džonić prilikom saslušanja, a saslušavan je više puta od strane policije, često menjao iskaz i u priču uplitao svoje sinove, ali i druge ljude, između ostalih i braću Konstantina i Kostadina Miloševića iz Moravca. Podsetimo, prekjuče su u Višem javnom tužilaštvu u Nišu saslušani i Džonićevi sinovi, Milan i Stefan, i obojici je određen pritvor do 30 dana, takođe zbog sumnje da su počinili teško ubistvo.

- Goran Džonić nema krivični dosije. Zbog čega se ovako konfuzno, da ne kažem nebulozno, ponaša nije nam jasno. Prvo je uperio prst u svije sinove i dvojicu kriminalaca, a kada je trebalo to da ponovi u tužilaštvu, promeio je ploču. Da li se radi o strahu, o nemoći ili možda želi nekoga da zaštiti tek treba da se vidi. Uglavnom, Džonić je u tužilaštvu izgledao kao čovek koji ne veruje šta mu se dešava, on jednostavno ne zna šta priča, ni kao se ponaša. Čudno zaista - objašnjava sagovornik.

DŽONIĆ SLEDIO ISTRAŽITELJE Nisam jeo ništa šest dana, bolestan sam čovek... Goran menja iskaze na saslušanju, sumnja se da štiti nekoga?

Društvene mreže

 

 

Džonićeva advokatica po službenoj dužnosti juče je za Kurir rekla da je istraga u toku i da ne želi da daje izjave za medije.

Pare zakopane kod sina

Ono što je mnoge iznenadilo jeste to što su sada i Džonićevi sinovi osumnjičeni za trostruko ubistvo svojih rođaka.

- Milan radi kao vatrogasac, Stefan u Vojsci Srbije. Milan je na saslušanju odavao utisak osobe koja ne zna ništa o zločinu, dok je Stefan bio malo bahatiji, ali to opet ne znači da je ubica. Obojica valjda imaju alibi, u vreme zločina su bili svaki na svom poslu. Činjenica je da je novac, 43.000 evra, otet od ubijenih Đokića zakopan u dvorištu Stefana Džonića, a da li je on znao nešto o tome utvrdiće se daljom istragom. Takođe, njihove alibije svakako trebao potkrepiti dokazima - objašnjava sagovornik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading