VELIKA AKCIJA POLICIJE Nova hapšenja zbog Velje Nevolje
Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva sinoć je uhapšeno nekoliko službenika Uprave policije, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru pripadnicima kriminalne grupe Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću krajem prošle godine.

Belivuku i Miljkoviću bila je izrečena mera zabrana ulaska u Crnu Goru, iz razloga nacionalne i unutrašnje bezbednosti, prenose crnogorski mediji.

Specijalno državno tužilaštvo Belivuka i Miljkovića, kao i Nebojšu Jankovića, Ratka Živkovića i još nekoliko za sada neidentifikovanih članova kavačkog kriminalnog klana, sumnjiči za ubistvo pripadnika škaljarskog klana Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je u avgustu da je kolegijum MUP u januaru doneo odluku da se Belivuku, zvanom Velja Nevolja i Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru, i da su stalno praćeni.

Na tu izjavu su reagovali iz MUP-a poručivši da Kolegijum nije doneo tu odluku i poručili da je zabrana ukinuta 28. decembra 2020. godine, te da su to jedino mogli da urade bivši kolegijum ili menadžment Uprave policije.

Iz SDT-a nakon toga su saopštili da je Katnić pogrešio, te da je odluku o skidanju zabrane ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću doneo menadžment Uprave policije.

Policija je u saradnji sa BIA, posle višemesečnog praćenja, 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, vodu Partizanove navijačke grupe "Principi", kao i Marka Miljkovića (29) i još 30 njihovih najbližih saradnika. Prilikom hapšenja Belivukove bande, od njih su zaplenjena 44 mobilna telefona sa Skaj aplikacijom u kojima su pronađeni jezivi snimci i fotografije zločina.

 

Komentari (0)

Loading