HOROR U SUDNICI - JELENA UBILA BABU, PA IŠLA U ŠOPING! Nastavljeno suđenje za ubistvo starice Majde Garović (80) iz Zemuna
Foto: Alo.rs

Najpre je Jelena Špagović pred Višim sudom u Beogradu saopštila da joj je preminuo otac Saša Dujović i da joj je teško da iznese odbranu jer se loše oseća.

- Ne priznajem krivično delo koje mi se stavlja na teret. Nisam imala nameru da to učinim. Susret s Majdom se desio dogovoreno. Znale smo se godinama i kad sam se razvela od supruga sa njom sam ostala u kontaktu. Tog dana smo se svađale. Nešto zbog mog bivšeg muža i mog deteta... ali i zbog novca - rekla je na početku, a zatim se osvrnula na ubistvo.

- Gurnula sam je, pa je gurnula ona mene. Uzela sam šolju i dva puta je udarila u glavu. Počela je mnogo da krvari. Udarila sam je i sa činijom... Onda sam izgubila kontrolu nad sobom - govorila je ona u prekidima. Međutim, na pitanje šta se dalje dešavalo, rekla je da se ne seća i da se od smrti oca ne oseća dobro.

HOROR U SUDNICI - JELENA UBILA BABU, PA IŠLA U ŠOPING! Nastavljeno suđenje za ubistvo starice Majde Garović (80) iz Zemuna

Foto: Alo.rs

Majda Garović

Zatim je ispričala da je posle hapšenja, po sugerisanju postupajućeg zamenika tužioca i branioca iz Sremske Mitrovice, do detalja opisala zločin, misleći da će sklopiti sporazum. Međutim, kada je dobila optužnicu, rekla je da postoje detalji s kojima se ne slaže.

Brat: Nemam veze s ubistvom

Momčilo Dujović, brat optužene, rekao je kao svedok da nema nikakva saznanja o zločinu i da nije poznavao staricu.

- Došao sam da joj pomognem. Zamolila me je da iznesemo plavu veliku fotelju na kojoj je bio čaršav, ali nisam se pitao niti razmišljao da li ima tu nešto. Da se sve to dogodilo saznao sam u policiji. Stalno su me pitali za tu fotelju. Svašta sam mogao da pomislim, ali ne i ovo što je ispalo. Nemam nikakve veze s celim slučajem - rekao je brat.

- Želim pojedine delove koji nisu tačni da pojasnim. To je da sam iz koristoljublja i na svirep način ubila žrtvu i da je sve trajalo nekoliko sati.  Kada sam rekla da je sve trajalo tri do četiri sata, mislila sam od trenutka kad je došla kod mene, a ne na sam čin. Takođe, nije sporno da sam uzela nakit koji je pao sa starice i da sam ga prodala. Samo sam prikrivala dokaze. Zapisnik nije tačan u vezi sa davljenjem žrtve. Nisam koristila gajtan. To je poenta, ne negiranje krivičnog dela - rekla je ona.

Jelena je svedočila da se posle zločina osećala kao zombi, da dugo nije spavala, da bi na pitanje tužioca otkrila da je posle ubistva išla da kupi detetu sandale. Tužiteljka je rekla da to dovoljno govori o njenom ponašanju.

Podsetimo, stravičan prizor zatečen je 20. juna 2019. u kontejneru u vikend-naselju u Krčedinu, gde je pronađen ugljenisan trup devizne penzionerke. Starica je misteriozno nestala četiri dana ranije. Ubrzo je uhapšena Jelena Špagović, koja je od nje pozajmila 3.200 evra.

Otac se ubio zbog bruke?

Za vreme pauze u hodniku su tužiteljki, prema njenim rečima, dobacivali i pretili Špagovićkini rođeni brat i sestra. Ona je tražila od obezbeđenja da udalje brata i sestru. Sestra je odbijala da izađe i ponašala se bahato.

- Jelenin otac je preminuo pre dva meseca. Međutim, ono što niko ne zna jeste to da je izvršio samoubistvo od muke i bruke - rekao je jedan od poznanika porodice.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
sara

08.10.2021 09:20

Najstrože osuduti bahatu prevarantkinju i lažovčinu, jer bi sutra isto to uradila!!!. Vidi se da sve laže i da je to uradila iz materijalne lakomosti i da je svesno posle otišla u šoping!!!.