BRAĆA GLEDALA KAKO GA UBIJA MAŠINA Detalji tragedije u Krnjači: Došao da zaradi za porodicu, vraćaju ga u kovčegu
Alo

Ekipe Hitne pomoći posle desetak minuta došle su na mesto nesreće, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog čoveka. Kako se saznaje, kamion za beton bio je parkiran na gradilištu, poduprt sa dva stabilizatora, dok je V.S. upravljao crevom dužine 50 metara i izlivao stub. Odjednom su stabilizatori popustili, kamion se potpuno prevrnuo, a muškarca je "kašika" uz koju je bilo prikačeno crevo udarila u grudi i oborila na tlo.

- Nesrećni čovek pao je sa šest metara visine i nažalost odmah preminuo - kaže izvor: - Zgrada na kojoj se radilo poseduje sve neophodne dozvole za izvođenje radova, a okačena je i informaciona tabla.

Iako je V.S. imao svu građevinsku opremu na sebi, kacigu i prsluk, to nije uspelo da mu ublaži pad i posledice su bile kobne. Udario je direktno u beton, pri čemu je zadobio naprsnuće grudnog koša i rebara. Svi radnici, njih tridesetak, odmah su dotrčali do kolege kako bi mu pomogli, a pozvana je Hitna pomoć. Takođe, u Partizanski blok došli su i vatrogasci, kao i policija.

Preminuli radnik rodom je iz Šapca, a u prestonici je radio na nekoliko gradilišta. Sa njim su građevinske poslove na izgradnji višespratnice u Krnjači radila i dvojica njegove braće, koji su bili na mestu nesreće.

- Slike su zaista bile potresne. Jedan brat nije mogao da priča od šoka i neverice - saznaje se na gradilištu.

Takođe, ni ostali radnici nisu mogli da veruju da se ovo desilo. Svi imaju reči hvale za mladog čoveka, za kojeg tvrde da je bio predan poslu. U Beograd je došao kako bi zaradio novac za svoju porodicu i eto šta se desilo. Na mesto nesreće došli su i investitori objekta, koji su u neverici posmatrali gradilište. Organi reda više od sat vremena vršili su uviđaj na mestu nesreće.

RADOVI POČELI U APRILU

Glavni izvođač radova na gradilištu u Ulici Dva 36 je firma "Miloš Roljević PR građevinska radnja" iz Beograda. Radovi na izgradnji počeli su u aprilu ove godine, dok je rok za završetak oktobar naredne. Po završetku objekat bi trebalo da ima prizemlje i četiri sprata.

INSPEKCIJA RADA

Zbog nesreće koja se juče dogodila u Krnjači na teren je izašla i inspekcija rada, kako bi se utvrdilo da li je radnik imao radnu dozvolu. Takođe, proverava se da li je kamion bio postavljen na pravi način, pošto je tlo u tom delu izuzetno nestabilno.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading