ALO! U MIKINOM KOMŠILUKU Sramota nas je Aleksića, on je bruka za naš kraj!
Foto: Youtube/Printscreen

Miroslav Mika Aleksić (68), koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje nekoliko učenica u svom dramskom studiju, nalazi se već treći dan u kućnom pritvoru sa nanogicom, a reporteri Alo! su istraživali kako na to reaguju njegove komšije.

Stanari zgrade u centru Beograda su pristali na razgovor, ali se samo jedan od njih predstavio punim imenom i prezimenom i dozvolio nam da ga fotografišemo dok su ostali insistirali na anonimnosti.

Sudeći po sporadičnom revoltu i oštrom reagovanju pojedinaca s kojima smo juče razgovarali, komšije su ga osudile i pre početka glavnog pretresa koji je zakazan za 1. oktobar u beogradskoj Palati pravde, dok ima i onih suzdržanih koji navode "da ne znaju šta da misle" i "da nisu sigurni da je on to uradio".

Pokušali smo da razgovaramo i sa Biljanom Mašić, suprugom Mike Aleksića, ali ona nije bila previše pričljiva. Kada smo pozvonili na interfon, ona nam se ljubazno javila, saslušala pitanje, ali je odbila bilo šta da kaže. Na naše pitanje kako se njen suprug oseća i kako provodi vreme u stanu, posle osam meseci provedenih u pritvoru kratko je rekla: "Hvala vam što pitate, ali ne želimo da dajemo komentare".

ALO! U MIKINOM KOMŠILUKU Sramota nas je Aleksića, on je bruka za naš kraj!

Alo/ Enis Sadiku

 

Komšija kojeg smo sreli u blizini ulaza bio je oštar.

- On je bruka i sramota za naš kraj, sva sreća pa ga nismo videli. Sramota me je što smo komšije, ako ga sretnem, neće mu biti dobro - kaže komšija koji je zahtevao da ostane anoniman, dok je druga gospođa bila umerenija. 

- Čula sam da je pušten iz pritvora i da je dobio nanogicu. Njega zasad nisam videla, ali viđam njegovu suprugu kada izađe da prošeta psa. Ne znam šta bih vam rekla i šta da mislim, sve je to strašno - rekla je žena koja živi u istoj zgradi u kojoj i Mika, ali nije želela da se fotografiše.

Pojedine komšije su nam otvoreno stavile do znanja da ne žele da se upliću u tuđe probleme.

- Zar vam ja ličim na nekoga ko bi komentarisao tako nešto? Pustite me! - izjavio je vidno iznerviran komšija koji je izašao iz zajedničke zgrade, dok je gospodin koji je ubrzo naišao rekao da u ovakvim slučajevima treba biti krajnje obazriv.

- Znate šta, ja nisam bio siguran da je on to uradio. Jednostavno sam u dilemi. Čuo sam da je dobio nanogicu i da je izašao iz pritvora, kao i da je imao objašnjenja da je sve to bio deo njihovog performansa. Ne poznajem ga lično. Njegovu ženu sam upoznao u Kulturnom centru za dekontaminaciju i stvarno mi je delovala kao fina gospođa. Što se tiče njega, ne bih znao da vam kažem da li je nevin ili kriv jer uvek ima nešto između - rekao nam je Mikin komšija Petar Mihajlović, koji je jedini pristao da se predstavi i fotografiše.

ALO! U MIKINOM KOMŠILUKU Sramota nas je Aleksića, on je bruka za naš kraj!

E-stock/Časlav Vukojičić

 

Da podsetimo, Aleksić je uhapšen u januaru ove godine kada ga je glumica Milena Radulović prijavila za silovanje. U pritvoru Centralnog zatvora u Bačvanskoj ulici u Beogradu bio je do 10. septembra kada je sproveden u kućni pritvor u stan u kojem živi sa profesorkom glume Biljanom Mašić.

Dule Savić: Šta ako se dokaže da je on žrtva?

Legenda fudbala Dušan Dule Savić još jednom je stao u odbranu učitelja škole glume Miroslava Mike Aleksića.

Savić je tokom gostovanja na televiziji podelio prve reči koje mu je Aleksić uputio prilikom izlaska iz pritvora:

- "Gde si, Duki moj?", rekao mi je. Ja uvek stojim uz prijatelja. To je sve osmišljeno i Mika je najgore prošao. Šta ako se dokaže da je on žrtva? On je čovek koji nema dlake na jeziku, mentalno je jak, a najveću podršku imao je od prijatelja i supruge Biljane, kojoj nije bilo lako. Čak su nju gurali u čitavu priču kao saučesnika. Ona je na delu pokazala veliku ljubav - zaključio je Savić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading