MIKA MOŽE I NA POSAO Šta čeka vlasnika škole glume tokom boravka u kućnom pritvoru?
Alo/ Enis Sadiku

Aleksiću je Apelacioni sud u Beogradu odredio meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

U petak, oko 18.30 časova, on je prebačen u svoj stan na Vračaru, nakon čega mu je stavljena nanogica. Kućni pritvor može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, odnosno do upućivanja Aleksića na robiju, ukoliko bude osuđen za krivična dela za koja se tereti. Do tada, sud će svaka tri meseca ispitivati da li je dalje trajanje mere opravdano.

Kućni pritvor pruža mnoge pogodnosti. Sagovornici Alo! objašnjavaju da se Aleksiću može dozvoliti lečenje i odlazak kod lekara, ukoliko mu je narušeno zdravstveno stanje, ali i boravak van prostorija u kojima stanuje u najdužem trajanju do dva sata dnevno. Takođe, može mu se dozvoliti i odlazak na posao!

Za sve ove privilegije Aleksić će morati da traži odobrenje od suda. Izuzetno, bez odobrenja može da napustiti svoj stan samo u slučaju da je njemu ili njegovoj supruzi potrebna hitna medicinska intervencija ili ako mu je na neki drugi način ugrožen život. Čak i tada, dužan je da o napuštanju stana, razlogu i mestu na kojem se trenutno nalazi bez odlaganja obavestinadležne, ili rizikuje povratak u zatvor.

Činjenice

- Aleksić je u pritvoru bio od hapšenja, 16. januara

- Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica škole glume od 2008. do 2020.

- Prva ga je za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama pridružile i druge devojke

- Optužen je za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju, i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja

- Pripremno ročište pred suđenje zakazano je za 1. oktobar.

Biljana Mašić, supruga Miroslava Mike Aleksić, izjavila je novinarima da je u CZ-u on mnogo smršao, ali da je živ, lucidan i razgovorljiv. Dodala je i da je Mika sad spokojan jer „kuća je kuća i ne može se porediti sa pritvorskom ćelijom“.

Prijatelj blizak ovoj porodici objašnjava za Alo! da je Aleksiću sad potrebno vreme da se posle osam meseci pritvora vrati u normalu, te da bi mu neki posao pomogao da ono što je za njim što pre prebrodi, ali to svakako nije da bude učitelj glume.

- Njegova škola je trenutno zatvorena, ali u svakom slučaju mogao bi da se posveti jedino nečemu gde ne bi imao kontakt sa maloletnicama. Verujem da mu zbog zdravstvenog stanja i čitave situacije trenutno ne bi prijalo da bude u nekom većem okruženju, ali sigurno će razmisliti o nekom poslu ako mu to zdravlje dozvoli - kaže on.

Škola zatvorena u januaru

Aleksićeva škola „Stvar srca“ zatvorena je u januaru ove godine, desetak dana posle njegovog hapšenja, ali ne zbog skandala koji ju je potresao, već zbog nepravilnosti koje je inspekcija pronašla. Katanac na vrata stavila je Aleksićeva supruga Biljana Mašić, koja je okupila roditelje dece koja su pohađala školu i rekla im da do daljeg ona neće raditi.

Suđenje će biti javno

Advokat Jugoslav Tintor, jedan od punomoćnika glumica koje su Miroslava Aleksića prijavile za silovanje i polno uzmemiravanje, smatra da odluka Apelacionog suda da mu se ukine pritvor nema uticaj na tok i ishod postupka, niti može da promeni dokaze koji su protiv njega prikupljeni.

On je takođe potvrdio da glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić nisu tražile isključenje javnosti sa suđenja i da će svedočiti javno na suđenju, ali da će biti pozvane tek pošto Aleksić kao okrivljeni iznese svoju odbranu.

Aleksić: Mentalno sam dobro

Mika Aleksić juče je izjavio jednom portalu da je dobro i da mu mentalno zdravlje nikada nije bilo problem.

- Ajte samo da vas zamolim nešto. Ja vam se zahvaljujem, ali ne želim uopšte da učestvujem u ovome ni u kom smislu, ni u dobronamernom, ni u zlonamernom niti u bilo kojem razgovoru - rekao je on kratko.

Dan ranije oglasila se i glumica Milena Radulović.

- Samo nek je živ i zdrav, vidimo se u sudnici – rekla je ona.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading