PALI KRIJUMČARI MIGRANATA Uzimali i do 10. 000 evra
Alo!/M. Š.

Nakon višemesečne istrage, na teritoriji Novog Sada, Zrenjanina, Vladičinog Hana i Aranđelovca uhapšeni su državljani Srbije I. Z. (1981), za koga se sumnja da je organizator ove kriminalne grupe, K. A. (1986), M. D. (1979), S. N. (1985) i D. M. (1989).

Oni se terete da su, u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi, od 15. februara do 2. jula ove godine organizovali nedozvoljen tranzit migranata preko teritorije Republike Srbije, nedozvoljen prelaz državne granice između Srbije i Hrvatske, njihov prevoz preko teritorije Hrvatske i dalje do Austrije i Nemačke.

I. Z. je, kako se sumnja, na teritoriji opština Novi Sad i Vrbas, organizovao prihvat ilegalnih migranata, njihov smeštaj i skrivanje u tovarnim delovima kamiona, nakon čega su ih prevozili u Hrvatsku, izbegavajući graničnu kontrolu.

Članovi organizovane kriminalne grupe su novac međusobno delili u zavisnosti od uloga koje su imali u krijumčarenju ilegalnih migranata.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni, policija je pronašla 14 telefona, oko 1.850 evra i dva automobila.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading