RANJEN MUŠKARAC U SINOĆNOJ PUCNJAVI U NOVOM SADU Oglasili se iz KCV i otkrili u kakvom je stanju
Alo/M. Š.

Goran Kovačević (47) ranjen u sinoćnoj pucnjavi u Cankaraevoj ulici u Novom Sadu, posle zbrinjavanja u Urgentnom centru KCV, pušten je kući, rečeno je „Novostima“ u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- U KCV je 2. septembra oko 22 sata primljen pacijent sa povredom leve podlaktice, bez znakova svežih koštanih lezija – navode u PR službi Kliničkog centra Vojvodine. - Posle hitne, blagovremene primarne obrade rane, pacijent je u stabilnom stanju pušten na kućno lečenje.

Kovačević je ranjen u četvrtak uveče oko 21.30 sati u dvorištu zgrade u Cankarevoj 8 u novosadskom naselju Detelinara. U toj pucnjavi je ubijen Uroš S. (27), za koga se pretpostavlja da je njegov telohranitelj ili vozač. Lekari Hitne pomoći su došavši na lice mesta, mogli samo da konstatuju smrt mladića.

Rafali iz, kako se sumnja, automatskog oružja u Kovačevića i Uroša S. Ispaljeni su u dvorištu zgrade u Cankarevoj 8, a napadač ili više njih su odatle pobegli automobilom, koji je nešto kasnije pronađen na putu prema Rumenki. Na vozilu, prema nepotvrđenim saznanjima vidljivi su tragovi metaka, te se pretpostavlja da su Kovačević ili Uroš S. Uzvratili pucnje.

Protiv Kovačevića se u novosadskom Višem sudu trenutno vodi postupak zbog optužbe da je učestvovao u pokušaju otmice Gorana Cvijetića iz Budisave, maja 20217. godine. Pored njega, na optuženičkoj klupi su i Dalibor Bogdanović, Nenad Stević, Božidar Bosnić i Vladica Rakić, sada bivši policajac iz Obrenovca.

Na početku suđenja, petorica optuženih su se izjasnili da se ne osećaju krvivim, tvrdeći da su Cvijetevo „građansko hapšenje“ izveli kako bi ga predali policiji. Oni su sumnjali da da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i u ranjavanje Nike Uskokovića januara 2017. godine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading