TONA KOKAINA U KAMIONU S BANANAMA, PA KLOPKA Otkriveni detalji istorijske zaplene u Crnoj Gori: Evo kako su uhapšeni Marijana i Buda
Alo!/Dejan Briza

Službenici Uprave prihoda i carina u dogovoru sa službenicima Uprave policije na carinskom terminalu "propustili" su kamion sa više od tone kokaina, kako bi videli gde će droga da završi.

Nakon što su vozači kamiona PG-353GA, navodno potpuno ispravni odvezli teretnjak sa Carinskog terminala, inspektori i carinici nastavili su akciju, koja je sinoć rezultirala rekordnom zaplenom kokaina i hapšenjem Marijane K. i Buda K., a za ostalim osumnjičenima se traga.

Prema saznanjima Vijesti inspektori Sektora za borbu protiv kriminala sa kolegama iz Uprave carina podelili su operativna saznanja dobijena putem međunarodnih izvora - da će u Luku Bar da uđe kontejner banana u kom je sakriven tovar kokaina.

Zajedno su napravili strategiju - da namerno "zažmure" i konačno uhapse naručioca.

Pošiljka je "propuštena" prilikom skeniranja u Baru i Podgorici, a carinici u dogovoru sa policijom nisu detaljno pregledali i istovarili robu, iako su su sistemi analize rizika izdvajali pošiljku za detaljnu kontrolu.

Šverceri su upali u zamku i drogu odvezli u magacin u zetskom selu Mojanovići, gde je i oduzeta.

Iz Uprave policije su danas zvanično saopštili da je u akciji "187" policija u saradnji sa Upravom prihoda i carina zaplenila 1.205 pakovanja kokaina u Mojanovićima, u Zeti, ukupne težine preko tone.

"Droga je pronađena u pošiljci banana. Dve osobe lišene su slobode", navela je Uprava policije na Tviteru.

Službenici Uprave policije su i danas nastavili aktivnosti na tom predmetu.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK), Centra bezbednosti Podgorica, Centra bezbjednosti Bar i Uprave carina i prihoda, sinoć je pretreseno više objekata.

Takođe, više osoba privedeno je u podgorički Centar bezbednosti, a inspektori su ih do kasno u noć ispitivali o zaplenjenom skupocenom prahu.

Jedan od sagovornika "Vijesti" rekao je da je naveći deo te droge pronađen u Zeti.

Drugi sagovornik tvrdi da je deo zapljenjenog kokaina pronađen i u Baru. Službenici Uprave policije sinoć oko 22 sata praktično su blokirali bulevar i prilaze Centru bezbednosti Podgorica zbog te akcije.

Policajci su sa puškama obezbeđivali višemilionski vredan zaplenjeni tovar.

Komentari (0)

Loading