RAFALI ODJEKUJU USTANIČKOM ULICOM: Napadnut Specijalni sud, policija oslobodila zatvorenika! Uspešno završena vežba MUP-a Srbije (FOTO/VIDEO)
MUP

Pripadnici Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde prikazali su danas u zajedničkoj vežbi ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu obučenost, veštine i sposobnosti u odbijanju napada i neutralisanju napadača na kolonu vozila prilikom sprovođenja okrivljenih u sud iz Okružnog zatvora.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je sa ministarkom pravde Majom Popović prisustvovao vežbi, istakao je da niko nije jači od države i iznad zakona i da Srbiji koja je jedinstvena i složna i čije službe rade zajedno niko ne može da naškodi. 

RAFALI ODJEKUJU USTANIČKOM ULICOM: Napadnut Specijalni sud, policija oslobodila zatvorenika! Uspešno završena vežba MUP-a Srbije (FOTO/VIDEO)

MUP

 

- Oni koji se nalaze iza zidina ovoga zatvora mislili su da su moćniji i da su jači, mislili su da su njihova surovost i bogatstvo dovoljni da nas pobede, da ubijaju, da kradu, da lažu, da nam truju decu drogom i da nema ko da im se suprotstavi. Videli su da, ipak, nisu jači i moćniji od države. Danas se brane lažima, pokušavaju svoje zločine da pripišu nekom drugom. Ali, još jednom i sa ovog mesta poručujem, ni jedan zlikovac, ni jedna kriminalna banda neće biti jača od Srbije - naglasio je ministar policije Aleksandar Vulin.  

- Danas kada ih slušamo kako lažu, kada slušamo kako se brane, kako pokušavaju da svoje zločine pripišu nekom drugom, možemo samo da ih žalimo, kao što osećamo gađenje prema svemu što su radili, jer takvi ljudi ne zaslužuju da se nazivaju ljudima, ali i prema njima će se odnositi kako zakon nalaže. Svačija bezbednost i čast biće sačuvani, pa čak i kada su čast i obraz sami izgubili - poručio je ministar unutrašnjih poslova. 

Ministar Vulin je kazao da je Žandarmerija jedna od najelitnijih jedinica MUP-a na koju država i njeni građani uvek mogu da se oslone. 

- Nemojte nikada da pomislite da sve znate. Rutina je ta koja ubija kada mislimo da znamo sve, kada mislimo da je sve predviđeno i sigurno tada obično grešimo. Zato postoji obuka, zato postoji neprekidno ponavljanje i učenje - poručio je ministar Vulin pripadnicima Žandarmerije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, istakavši zadovoljstvo njihovom opremljenošću i obučenošću.

Ministar je dodao da su oni danas pokazali kako se u sadejstvu rešavaju problemi i da su oni ti koji stoje između države i zla koje se nalazi iza rešetaka. 

Ministarka pravde Maja Popović kazala je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo pravde nastaviti da produbljuju saradnju u cilju veće bezbednosti svih građana naše zemlje.  

Ona je ukazala da će zajedno sa ministrom Vulinom nastaviti dalji rad na jačanju kapaciteta, poboljšanju plata i daljim obukama pripadnika policije i Uprave za izvršenje zavodskih sankcija.

Prikazu sadejstva Žandarmerije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija prisustvovao je i direktor policije Vladimir Rebić i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević.   

U vežbi je učestvovalo 37 pripadnika Žandarmerije i 10 službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija sa devet vozila.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading