NAKON 9 MESECI! Podignuta optužnica protiv vozača autobusa iz kog je ISPAO MALI DESPOT i izgubio život
Foto: privatna arhiva

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv R. D, vozača autobusa koji krajem prošle godine na autobuskom stajalištu pregazio četvorogodišnjeg Despota Mrđića. Dečak je od zadobijenih povreda preminuo, a tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv vozača zbog "postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja".

Podsetimo, do nesreće je došlo 24. novembra prošle godine, kada je dete izlazilo iz autobusa na liniji 18, a vozač, ne videvši da nisu svi izašli, zatvorio vrata. Vrata su detetu zakačila nogu, ono je palo, udarilo glavom o tlo i ostalo bez svesti.

Vozač je potom zaustavljen u Ulici Triše Kaclerovića na Voždovcu, nekih 11 kilometara dalje.

Dete je hitno prebačeno u Dečiju bolnicu u Tiršovoj, ali je preminuo.

Njegov otac, Vukašin Mrđić, sa neopisivim bolom rekao je ranije za Telegraf.rs da svog sina mesecima traže u slikama i snimcima jer im je to jedino preostalo.

- Tražimo njegov osmeh. Bio je njegov zaštitni znak. Tražimo njegovu dobrotu koja je bila najčistija, tražimo našu ljubav koja je bila beskonačna, tražimo našu sreću, a bili smo najsrećniji na svetu. Zašto? Despot je samo želeo da sa svojom bakanom izađe iz autobusa, njegove poslednje reči su bile "Silazimo, bakana" i on i bakana su se čvrsto držali za ruke i na vreme se spremili da ih vozač vidi da žele da izađu iz autobusa. Ali vozač nije gledao - navodi otac slomljen bolom.

- Vozač o ovom nesrećnom slučaju nije imao nikakvo saznanje, ništa nije video, niti mu je iko od putnika u autobusu signalizirao da se nesreća dogodila, nastavio je vožnju i za nesreću je saznao tek kada ga je policija zaustavila. Vozač je u šoku zbog saznanja šta se dogodilo - navodi se u ondašnjem saopštenju Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd koje je izrazilo saučešće porodici stradalog dečaka.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading