STEFAN SAHRANJEN UZ SIRENE I APLAUZ Majka zavapila: Zašto ti, anđele moj...Plač i jauci odjekivali grobljem
Foto: Alo!

 

- Zašto ti anđele moj! - zavapila je majka na sahrani malog Stefana Balića (9) iz Beograda, koji je preminuo nakon što je njega, brata i oca automobilom pokosio Lazar Galić (38) na pešačkom prelazu! Porodica, rođaci i stotine prijatelja okupili su se juče na Novom groblju kako bi ispratili ovog anđela do njegove večne kuće.

Plač i jauci parali su nebo iznad groblja, a roditelji, gotovo jedva se držeći na nogama, smogli su snage da otprate svog sina po poslednji put.

 

Nakon što su beskrajne kolone ljudi u kapeli na Novom groblju izjavile saučešće i zapalile sveću za pokoj duše malog Stefana, tužna povorka se uputila do grobnog mesta.

Beli sanduk, na kojem su bili traka s natpisom „Voljenom sinu, bratu i unuku“ i belo cveće, rasplakao je svakog ko se u tom trenutku nalazio na groblju.

Posebno je tugu izazvao prizor u kojem Stefanov otac jednom rukom drži svoju slomljenu suprugu, a u drugoj dečakovu zeleno-žutu loptu.

Traži se hapšenje sudije!

Lazar Galić je, i pored brojnih krivičnih dela koja je počinio, posle hapšenja pušten da se brani sa slobode. Ovaj potez sudije za prethodni postupak izazvao je bes kod građana koji se od tog trenutka okupljaju na mestu nesreće. Pod pritiskom javnosti, sud je uvažio žalbu tužilaštva i odredio pritvor osumnjičenom. Žitelji Karaburme nastavili su i juče protest i poručili da će nastaviti blokadu ulice. Oni traže da odgovorni za smrt dečaka bude propisno kažnjen, ali i krivičnu odgovornost sudije koja ga je pustila, odnosno njeno hapšenje!

Pre nego što je telo spušteno u raku, jedan od rođaka je uzviknuo: „Ajmo jedan aplauz za našeg fudbalera“, a zatim su pun minut vozila Hitne pomoći puštala sirenu.

Okupljeni su istovremeno plakali i aplaudirali, a veliki broj crvenih kombinezona i vozila Hitne pomoći ukazivao je da su brojne očeve kolege došle da mu pruže podršku.

Dok su svirale sirene roditelji su zabacili glavu ka nebu i briznuli u plač.

- Koga ću sada da vodim na treninge, kome ću sada da kupujem sladoled i nove kopačke... - zavapio je mališanov deka.

Kada je spušten maleni beli sanduk, otac je ubacio njegovu loptu u raku, a okupljeni su dodali crveno-belu loptu i kesu s poklonima.

Među okupljenima je bilo i onih s belom majicom sa Stefanovom fotografijom i natpisom „Pravda za Stefana“.

Podsetimo, nesreća se dogodila 18. jula u 20.15 sati u Ulici Marijane Gregoran, kada je „sitroen“  u punoj brzini udario dečake Stefana i Luku (4), kao i njihovog oca Mihaila, a zatim pobegao kao da se ništa nije dogodilo. Ne samo da je pobegao, već je i sakrio vozilo na parkingu.

Od siline udarca jedan dečak je podleteo pod parkirani automobil, dok je drugi odleteo nekoliko metara direktno na asfalt. Stefan je danima bio u komi, ali je, nažalost, uprkos borbi lekara preminuo u bolnici.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading