NA SANDUKU BELO CVEĆE, OTAC NOSIO FUDBALSKU LOPTU Tužna povorka na Novom groblju ispratila malog Stefana na večni počinak
Printscreen

Desetogodišnji Stefan Balić koji je nastradao od posledica stravične saobraćajna nesreće koja se dogodila u nedelju uveče na beogradskoj Karaburmi, kada je na pešačkom prelazu njega, njegovog mlađeg brata (4) i oca pokosio vozač Lazar G, pa pobegao, sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu.

Veliki broj ljudi došao je kako bi malog Stefana, zbog kog su žitelji Karaburme, ali i ostali Beograđani "ustali na noge", ispratio na večni počinak.

Među prisutnima na sahrani bio je veliki broj zaposlenih u Hitnoj pomoći, gde radi Stefanov otac, a gde je radio i dečakov deda.

- Otac dečaka, kao lekar, do poslednjeg trenutka uvek je davao sve od sebe da pomogne svakome. Nikad nije odustajao i mnogima je pomogao, a svom detetu nije mogao, iako su i on i Hitna pomoć brzo reagovali. Utoliko nam je sve ovo teže jer je on izuzetan čovek - rekli su očajni zaposleni u Hitnoj pomoći.

Ispred Novog groblja je bilo parkirano nekoliko vozila Hitne pomoći, gde su se lekari i osoblje "podelili" kako bi svi mogli da izjave saučešće porodici.

Belo cveće po kovčegu, otac nosio fudbalsku loptu 

Prizor na groblju je potresan, na malom kovčegu poređano belo cveće. Dečakov otac u rukama je nosio fudbalsku loptu.

Protesti zbog prvobitne skandalozne odluke sudije Prvog osnovnog suda, koja je nakon nesreće pustila vozača da se brani sa slobode, u Ulici Marijane Gregoran, gde se tragedija dogodila, i dalje traju.

Nastavljani protesti zahteva se odgovornost sudije 

Okupljeni građani ostaju pri zahtevima da vozač, koji je juče, nakon preinačenja prve odluke sudije, uhapšen i sproveden u pritvor, bude osuđen, ali zahtevaju i da sudija Radmila Đ. koja ga je prvobitno pustila iz pritvora pravno odgovara zbog te odluke. Na ulici, gde je automobil pokosio malog Stefana, njegovog brata i oca ispisan je grafit: "Ovde je ubijen Stefan (10)".

Komentari (0)

Loading