OTAC UBIJENE KRISTINE NEUTEŠAN: Nije on u zatvoru već moja porodica i ja...
Facebook

 

Stanislav sumnja da će Srebrić svih 30 godina provesti u zatvoru, a i kaže da su u stvari, u zatvoru, on i njegova porodica.

- Nije on u zatvoru već moja porodica i ja. Od tih 30 godina nema ništa. Bile pola od toga u zatvoru a onda će da ga puste, pa će opet praviti probleme. Za onakve je 30 godina ništa - rekao je Kaplanović.

Kristina Kaplanović došla je iz Vilova, kod Nove Varoši u Beograd da studira, a posao na pumpi je našla da bi mogla da plaća školovanje. Bila je kod tetke, i spremala prijemni za fakultet.

Kobne večeri, u četvrtak 25. maja 2017. godine sa dvojicom kolega radila je na pumpi. Kako se sumnja, ubica u jednom trenutku izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u devojku i u njene kolege koji su bili na pauzi i stajali su ispred stanice.

Preteći pištoljem, naredio im je da uđu unutra i predaju mu novac. Radnici su ga poslušali, ali je razbojnik počeo da udara radnike rukom u rame i da vitla pištoljem koji je iznenada opalio. Metak je završio u glavi nesrećne devojke. Pljačkaš je pobegao bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara.

Kristina je u teškom stanju odmah prebačena u Urgentni centar, ali je nakon četvorodnevne borbe lekara preminula.

Srebrić se nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine, mada od početka negira krivično delo. Drugooptuženi u ovom slučaju je Stefan Rokvić, koji se tereti za neprijavljivanje pomenutog ubistva.

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je svedočio da je Srebrića kao ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju.

Srebrić se teretio za teško ubistvo za koje je bila zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On je uhapšen nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu, koja je od zadobijenih povreda preminula četiri dana kasnije.

Komentari (0)

Loading