NAJČUVANIJI ROBIJAŠ U ZABELI Sretko Kalinić pokušao da pobegne: Istrgao se stražaru iz ruku i počeo da trči
Privatna arhiva

 

Inače, u pitanju je najstroži kazamat u Srbiji, gde "leže" samo odabrani, krem srpskog podzemlja, između ostalih i Milorad Ulemek Legija, Radomir Marković, Zvezdan Jovanović Zveki, osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića i nekoliko članova zemunskkg klana - nisu radile.

Ono što je sigurno je da se Kalinić, prošle godine, dok ga je sprovodio stražar, naglo cimnuo i istrgao čuvaru koji ga je držao ispod mišice iz ruku. Sve ostalo je različito.

Po zvaničnoj verziji, koje je obrazloženje za oštru kaznu, Kalinić je trčao ka kapiji, kada su ga stigla dva stražara i savladala. Ovo je ubicu zemunskkog klana koštalo blokiranjem novca za kantinu.

Po drugoj, nezvaničnoj verziji, ovo i nije bio pokušaj bekstva, već demonstrativni potez Zemunca, koji je već duže vreme u sukobu sa jednim od komandira straže.

Kalinić se jeste otrgao od stražara, ali je otrčao samo desetak metara i stao, uz reči: "Vidiš da mogu da pobegnem"...  Navodno se mirno predao, kako tvrdi izvor.

Kalinić se na ovo "bekstvo" odlučio jer mu je pre toga izrečena mera zabrane primanja poseta, što je ovom okorelom ubici teško palo.

U zvaničnim dokumentima piše da je Komisije od 23. novembra 2020. godine, 6. septembra u 12.33 pokušao da pobegne kada se vraćao sa porodične posete ka Sedmom paviljonu, gde boravi. Kako je navedeno u odluci, otrgao se čuvaru koji ga je držao za nadlakticu i krenuo da trči ka kapiji paviljona. Brzom intervencijom druga dva pripadnika Službe za obezbeđenje, on je sustignut i savladan, a načelnik Službe obezbeđenja zatvora Goran Nenadović događaj je prijavio kao pokušaj bekstva. Kalinić je kasnije kažnjen zabranom raspolaganja novcem, koja je realizovana tokom januara, februara i marta ove godine.

Komentari (0)

Loading