SAVA "HIRURG" SE KRIO PO SELIMA SA MAJKOM! Detalji potere i hapšenja prevaranta koji je urnisao žene! Sa 19 godina držao predavanja po Albaniji!
Printscreen

On se sumnjiči da je počinio krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i teško delo protiv zdravlja ljudi. Lisice na ruke stavljene su i njegovoj majci Danijeli (49), cvećarki po profesiji, kojoj se na teret stavlja da mu je u svemu pomagala. Oni će uz krivičnu prijavu danas biti privedeni na saslušanje u Prvo osnovno tužilaštvo.

Slučaj sina i majke već nekoliko nedelja unazad zaokuplja pažnju javnosti i to nakon što je nekoliko pacijenata javno progovorilo šta su doživeli nakon tretmana koje su obavljali kod Kneževića. Iz ordinacije su, kako su naveli, izlazili sa ožiljcima, opekotinama, traumama, a nekima je, navodno, bio ugrožen i život.

Savi i Danijeli se od momenta kada su krenule priče o onome što su radili izgubio svaki trag. Prema nezvaničnim informacijama, oni su se skrivali po selima kod Stare Pazove i Rume. Proteklog vikenda su, kako saznajemo došli u svoju porodičnu kuću u Batajnici, a Sava je uhapšen u svojoj ordinaciji.

SAVA

Printscreen

 

Prema saopštenju iz Prvog tužilaštva, koje vodi istragu u ovom slučaju, Savi se na teret stavlja da se u neregistrovanoj ordinacaciji Dr Sauvage u Ulici Terazije 6, od 2. januara prošle, do 8. aprila ove godine bavio delatnošću bez odgovarajuće stručne spreme i licence.

- Osumnjičeni je pružao medicinske usluge i izvodio medicinske zahvate nad pacijentima, prikrivajući od njih, činjenicu da za to nije stručno osposobljen - navode iz Tužilaštva. - Nakon intervencija je oštećenima izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom, bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu, što je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja zasada pet oštećenih osoba, a u svemu mu je pomagala majka. Ona je, sumnja se, primala pacijente kojima treba da se pruže medicinske usluge i odrade medicinski zahvati, koje je naplaćivala.

Iz Tužilaštva napominju da će u daljem toku istrage ispitati oštećene i eventualne svedoke. Takođe biće pribavljena i medicinska dokumentacija, po potrebi će se naložiti veštačenja i izvesti drugi dokazi, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

PREDAVANJA U TIRANI

Tokom 2017, kada je imao svega 19 godina, Knežević je držao predavanja doktorima na klinici La clinique de Paris u Tirani. Na internet stranici ove klinike osvanuo je snimak na kome se osumnjičeni hvali vrhunskim tretmanima koje radi. Na jednom od video-snimaka vidi se kako sa iglom u ruci na devojkama vrši estetske tretmane za koje nije obučen.

- Prvi smo u Albaniji koji nudimo tretmane za matične ćelije i regenerativnu medicinu. Govorim o zameni hormona, matičnim ćelijama, estetskoj medicini, ishrani i medicini života - kaže Sava na snimku.

REKLAME

Prema nezvaničnim informacijama, Knežević je završio samo prvu godinu stomatologije. Veliki broj operisanih dobio je posle intervencija ožiljke, opekotine i rupe na raznim delovima tela odakle im je vađeno salo i prebacivano u grudi ili usne. Ovaj nadrilekar se nesmetano reklamirao i pojavljivao se na izborima za mis, a reklamirale su ga i poznate ličnosti, od kojih je, kako "Novosti" saznaju, nekima nudio sponzorstva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading