OSUĐEN TOCILO! Evo koliko godina robije je dobio NAJVEĆI DILER HEROINA u Srbiji!
MUP

Tocilo je, podsetimo, uhapšen u novembru 2019. godine zbog sumnje da je organizovao narko-grupu koja je ovom drogom snadbevala veći deo Srbije. Policija je tada zaplenila 77 kolgrama heroina i 200 grama kokaina.

Optužnicom su obuhvaćeni i Tocilovi saučesnici Saša Nikolić (38) i Velibor Cvetanov (54). Nikolić je danas osuđen na 11 godina, a Cvetanov na 10 godina robije.

Tocilu su lisice na ruke stavljene u novembru 2019. godine, u šumi u okolini Mladenovca, gde je 33 kilograma heroina izuzetne čistoće pakovao u "štek". Ostatak droge koji je oduzeto od Tocilove ekipe, nađen je dan posle hapšenja.

Heroin je bio sakriven u specijalno napravljenim burićima zakopanima i prekrivenima zemljom.

Operativnim radom utvrđeno je da je Novaković nabavljao velike količine heroina visoke čistoće u Turskoj, a potom drogu prebacivao i rasturao po Srbiji.

Vrednost zaplenjenih narkotika procenjuje se na više od 5.000.000 evra, a policija je tokom ove akcije oduzela i više skupocenih automobila - rekao je tada potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Novaković, koji je i ranije osuđivan zbog trgovine drogom, uhapšen je samo šest meseci posle izlaska iz zatvora u kome je bio zbog organizovanja grupe pljačkaša.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading