Samsung J2 Pro
Youtube printscreen
Devojčica Tinajdžerka Mobilni telefon

Profimedia

Deca neće moći da proveravaju Fejsbuk, ali će zato moći da se jave kad ih pozovete, Foto: Profimedia

Nije nepoznanica da mnogi okrivljuju pametne telefone za to što su nam deca postala asocijalna. Stalno držanje telefona u rukama postala je boljka i mladih i starih, te je Samsung osmislio telefon koji bi sve trebalo da nas izleči od zavisnosti od interneta. 

Njihov "dumb phone", koji će koštati oko 180 evra, na oko izgleda kao i svaki drugi moderan smartfon. Krasiće ga kamera od 8 megapiksela, ravan ekran osetljiv na dodir, ali... sa ovim telefonom nećete moći da se konektujete na Internet.

Samsung J2 Pro je napravljen da pomogne učenicima i studentima da povrate koncentraciju, ali i prijatelje. Umesto da stalno guglaju, proveravaju Fejsbuk, šalju poruke preko Vajbera, mladi će moći da se posvete učenju, slušanju predavanja i razgovoru sa drugim živim bićima koji se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini.

Iako se mnogima čini da je ovaj telefon preskup, jer ne pruža ono što svi žele - pristup internetu, iz kompanije kažu da J2 Pro nije nimalo "naivan" model.

Osim dobre kamere, telefon ima i AMOLED displej od 5 inča, quad-core procesor, 1.5gb RAM memorije i slot za microSD karticu. Takođe, poseduje i selfi kameru od 5 megapiksela kojom ćete moći da napravite lepe fotografije, ali eto, nećete moći da ih postavite na društvene mreže.

Takođe, korisnici će moći da zovu, primaju pozive i razmenjuju SMS poruke sa dragim ljudima. Isto tako, telefon ima i kalkulator, ali i rečnik koji radi bez povezivanja na mrežu.

Telefon će biti dostupan u crnoj i zlatnoj boji, a iz kompanije veruju da će im najverniji kupci biti roditelji koji žele da svojoj deci ograniče pristup internetu. Naime, ovaj telefon će im biti dovoljno lep i zanimljiv da ga klinci nose sa sobom, a opet sa druge strane, neće gubiti vreme surfujući globalnom mrežom.