Čišćenje telefona
Shutterstock
Čišćenje telefona

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Smeće u ulazu za punjenje

Za čišćenje ulaza za punjenje potrebna vam je čačkalica. Plastične su bolje jer drvene znaju da se slome, ali obe će poslužiti, kao i alat za otvaranje prostora za SIM karticu. Dobro osvetlite ulaz za punjenje i pažljivo gurnite čačkalicu u njega. Počnite da uklanjate nagomilano smeće mekim pokretima uz spoljne ivice. Nemojte prejako pritiskati kako ga ne biste oštetili.

Prašina u zvučniku

Pre nego što pokušate da uklonite prašinu iz rešetaka zvučnika iglom za šivenje ili alatom za otvaranje prostora za SIM karticu, probajte da ih očistite kompresovanim vazduhom. Ako ne uspete, verovatno imate posla s materijalom čvršćim od obične prašine. Vrlo oprezno upotrebite iglu kako biste uklonili šta god je zapelo.

Ostaci hrane na ekranu

Ako su se na ekranu našle kapljice sosa ili ulja, brzo ih pokupite ubrusom kako se ne bi širile. Dubinsko čišćenje obavite kod kuće, u blizini lavaboa. Stavite kap deterdženta na čist peškir, pa trljajte tkaninu pod mlazom vode dok ne dobijete malo pene. Nemojte ga potpuno pokvasiti već tek koliko je dovoljno kako biste očistili mobini.
Vodu i deterdžent sigurno je koristiti u malim količinama, pogotovo ako čistite uređaje koji su otporni na vodu. Ako želite da ga očistite od bakterija, pomešajte vodu i belo sirće u razmeri pola-pola, tim rastvorom naprskajte telefon i obrišite ga krpom.

Prljava maska

Ako materijal od kojeg je maska napravljena to dozvoljava, uronite je u posudu s toplom vodom i deterdžentom, pa je izribajte četkicom za zube. Masku po završetku čišćenja temeljno obrišite i pustite da se osuši.