HITNO OBRIŠITE OVE APLIKACIJE Mogu da vam pokradu podatke i naprave haos na mobilnom telefonu!

Koji to virus skida novac sa naših tekućih računa, i kako da se zaštitimo da ne bismo potencijalno postali žrtva.

Mladi, kafić, mobilni telefon
Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Informacija da su 24 mobilne aplikacije zaražene virusom skinute više od 470.000 puta, zabrinulo je mnoge, posebno zbog podatka da virus ostaje u uređaju iako se aplikacija skine, pa su tako lični podaci direktno izloženi zloupotrebi i raznim prevarama.

Razne ponude mame nas na društvenim mrežama na našim pametnim telefonima. Ako kliknemo i još platimo aplikacije, razbibriga može i te kako skupo da nas košta. Koji to virus skida novac sa naših tekućih računa, i kako da se zaštitimo da ne bismo potencijalno postali žrtva, govorio je dr Srđan Blagojević, predsednik Udruženja sudskih IT veštaka gostujuću u jutarnjem programu televizije Prva.

SNIMAK NASTAO GODINU DANA PRE UBISTVA KRALJA Neverovatna prilika da čujete kako je zvučao glas Aleksandra I Karađorđevića! (VIDEO)

FOTOGRAFIJA DANA U SRBIJI! Šmeker se ne postaje, šmeker se rađa! Ovo je dokaz za to!

- Svaki put kada instaliramo neku aplikaciju mi dobijemo pitanje da li želimo da ta aplikacija pristupi našim medijima, fotografijama, kontaktima - rekao je Blagojević.

Mobilni telefon
Foto: Shutterstock

U zavisnosti od toga kakva je ta apllikacija moramo da budemo veoma oprezni kada dajemo ova prava, jer u suprotnom to može skupo da nas košta, ističe Blagojević.

- Ne instalirajte aplikacije za koje nemate informacije kakve su, ko ih je napravio i koja im je funckija da ne biste postali potencijalna žrtva zloupotrebe - naglašava Blagojević.

VIDOVITI STARAC SA SVETE GORE UPOZORIO RODITELJE Otac i majka koji čine ovo, prokleće svoje dete! Kajaće se čitavog života!

MAJKA TROJE MALIŠANA UHAPŠENA Vozila pijana, pa pred decom nudila policajcima s*ks! Kad su je priveli, podigla je majicu i uradila nešto gnusno! (FOTO)

Do 2030. godine 95 posto kriminala preseliće se u sferu infomarcione tehnologije, pa će ovakvog kriminala biti sve više jer se novac sve manje koristi u odnosu na platne kartice.

Kad je pogledala fotografiju, umalo se onesvestila od straha! "Ćerka i ja nismo mogle da spavamo..." (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 19.09.2019. 17:36 Iako je uverena, da u trenutku kad je fotografisala svoju porodicu, na tom mestu nije bilo nikog drugog, na fotografijama je iza sina ugledala lice još jednog deteta.

Ako niste sigurni da je neka od aplikacija koju imate instaliranu u telefonu zaražena virusom, proverite spisak zaraženih aplikacija na internetu i odmah ih deinstalirajte i izbrišite iz telefona.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi