Mladi, kafić, mobilni telefon
Alo!/ Rajko Ristić
Mladi, kafić, mobilni telefon

Alo!/ Rajko Ristić

Mladi, kafić, mobilni telefon, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

 

* Huavej ušao u sukob sa Guglom

* Kineska kompanija javno priznala da već imaju spreman zamenski operativni sistem

* Novi operativni sistem bi svoju premijeru trebalo da doživi 9. avgusta

 

Do sada su ga instalirali tek na testne uređaje, prema nekim navodima njih milion, a uskoro bi mogli i u slobodnu prodaju pustiti prvi mobilni telefon sa sopstvenim OS-om, piše kineski Global Times.

"Instagram" i "Votsap" će imati NOVA IMENA koja se mnogima neće svideti! Zakerberg iskomplikovao situaciju, a svi su bili ZADOVOLJNI?!

AUTOR: Alo/Blic/V.M. DATUM I VREME: 03.08.2019. 21:00 Popularne aplikacije "Instagram" i "Votsap" uskoro će doživeti veliku promenu imidža, a ime vlasničke kompanije "Fejsbuk" biće u prvom planu. Foto: Shutterstock, ilustracija Aplikacije će se ubuduće zvati "Instagram od Fejsbuka" i "Votsap od Fejsbuka", pa će ime matične kompanije biti daleko istaknutije za one koji su imali bilo kakve nedoumice oko vlasništva.

Nagoveštava se da bi Huavej prvi uređaj sa HongMeng OS-om na tržište mogao plasirati do kraja godine. Biće to, kažu, mobilni telefon iz sredine ponude, sa cenom od oko 2.000 juana. Osnovna svrha lansiranja ovog modela biće upoznavanje tržišta, korisnika i developera sa mogućnostima novog OS-a, kao i privlačenje ljudi na svoj ekosistem.

Izvor kaže da će se mobilni telefon pojaviti u poslednjem kvartalu godine, istovremeno sa serijom Huawei Mate30, i da će na zalihama biti spremno nekoliko miliona primeraka.

Pročitajte i:

HongMeng OS bi svoju premijeru trebalo da doživi 9. avgusta na developerskoj konferenciji u kineskom Dongguanu. Samo dan nakon toga navodno bi u prodaju trebalo da stigne prvi uređaj zasnovan na njemu – to neće telefon, već pametni televizor kineske kompanije Honor. Naime, HongMeng će biti OS ne samo za mobilne telefone, već za mnoge druge uređaje poput IoT spravica, industrijskih uređaja, servera, rutera, i slično.