NEVERICA Kolaps giganta, zatvaraju se sve prodavnice!

Kompanija Majkrosoft je svoju prvu prodavnicu otvorila 2009. godine, nadajući se da će privući kupce na isti način kao što je to činio njihov rival Epl.

Majkrosoft
Majkrosoft, Foto: Tanjug / AP

Od tada je otvoreno više od stotinu prodavnica u Sjedinjenim Državama i 10 širom sveta. Međutim, oni nisu uživali istu popularnost kao kompanija Stiva Džobsa.

Majkrosoft je rekao da će trajno zatvoriti sve svoje maloprodajne prodavnice širom sveta, ostavljajući samo četiri lokacije u Njujorku, Londonu, Sidneju i Redmondu, za koje kompanija navodi da će biti "preuređene".

„Naša prodaja je narasla na internetu jer je naš portfolio proizvoda evoluirao u velikoj meri u digitalne ponude, a naš talentovani tim je dokazao uspeh u pružanju usluga kupcima izvan bilo koje fizičke lokacije. Zahvalni smo kupcima i veselimo se što ćemo nastaviti da ih servisiramo na mreži i sa našim timom za maloprodaju na Majkrosoft lokacijama kompanije", izjavio je u izjavi potpredsednik korporacije Dejvid Porter.

Kompanija je rekla da će osoblju koje trenutno radi u maloprodajnim objektima ponuditi nova radna mesta i „služiti potrošačima, malim preduzećima, obrazovanju i poslovnim kupcima, istovremeno gradeći niz talenata sa prenosivim veštinama“.

Majkrosoft je prvobitno planirao ovaj potez za sledeću godinu, ali proces je ubrzala pandemija koronavirusa.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi