Mobilni telefon Pametni telefon
Shutterstock
Mobilni telefon Pametni telefon

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Da li ga prodati, pokloniti nekome ili čuvati u rezervi? Donosimo vam nekoliko dobrih ideja kako da iskoristite svoj stari smartfon na kreativan i koristan način.

Sigurnosna kamera

Pretvorite svoj stari pametni telefon u vaj-faj kameru uz koju ćete nadzirati kuću, dvorište ili šta god uz aplikacije za kameru koje su osetljive na pokret. Kada povežete ovaj telefon sa svojim, primaćete notifikacije na svaku promenu dešavanja s prostora koji nadzirete.

Bebi-monitor

Na stari telefon instalirajte neku od aplikacija poput „Baby Monitor“, povežite ga sa svojim trenutnim telefonom i imate odličan uređaj za nadziranje svoje bebe kad je ostavite u drugoj sobi da spava.

GPS za automobil

Instalirajte na stari telefon neku od aplikacija s mapama pričvrstite ga nekako na šajbnu, ili gde je već vama zgodno, i eto ga GPS uređaj.

Daljinski upravljač

Pokvario vam se daljinski za TV? Ukoliko vaš stari smart telefon ima infrared port, vrlo lako i brzo uz odgovarajuću aplikaciju rešićete ovaj problem. Za Androide preporučujemo Twinone IR Remote i Peel.

Budilnik

Stari telefon možete koristiti i kao budilnik. Postoji neverovatan broj različitih aplikacija za buđenje. Instalirajte neku i podešavajte različite opcije alarma, vreme i menjajte zvuk kad oguglate na neki od ranije.