Fejsbuk, Facebook
Tanjug/AP
Fejsbuk, Facebook

Tanjug/AP

Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Pročitajte još:

 

Stručnjak za bezbednost Brajan Krebs uočio je da je Fejsbuk sačuvao na stotine miliona korisničkih lozinki na internim kompanijskim serverima, a najgore od svega, svi zaposleni u Fejsbuku su mogli da ih vide.

Krebs je dodao da su neke od lozinki bile ranjive još od 2012. godine.

Čuvanje lozinki koje nisu enkriptovane i na jvanom mestu je jedan od najvećih bezbednosnih propusta koje neko može da napravi, a možda i najveći.

- U okviru bezbednosne provere u januaru, otkrili smo da su pojedine korisničke šifre sačuvane na našim serverima u formatu koji svako može da pročita. Popravili smo te probleme, a kao znak predostrožnosti, obavestićemo sve čije lozinke su čuvane na ovaj način, napisao je Pedro Kanahuati, Fejsbukov potpredsednik za inženjerstvo u posebnom blogu koji se pojavio nakon što je Krebs objavio svoje podatke.

Pročitajte još:

 

Kapuahati je dalje nastavio da objašnjava neke od osnovnih načina na koje korisnici mogu da obezbede svoje podatke ako su im lozinke kompromitovane kao što je biranje jakih i kompleksnih lozinki i promena lozinke s vremena na vreme.

 

I dok su šanse da je neko od zaposlenih u Fejsbukov ukrao vaše šifre i sada planira da vas ucenjuje male, ne bi bilo loše da preduzmete preporučene i korake koje Fejsbuk predlaže i zaštitite se od... Fejsbuka. 

Tagovi