"Fortnite" igrica
screenshot youtube

screenshot youtube

"Fortnite" igrica, Foto: screenshot youtube

Igrica je, u originalu, stigla na „Windows“, „macOS“, „PlayStation 4“, i „Xbox One“ 25. jula 2017. godine,  a nestrpljivo se, posle implementacije na iOS, čeka aplikacija za Android mobilne telefone. Izdavač nije najavio precizan datum, već samo da postoji šansa da izađe, nekad, na leto.

Pošto su gejmeri često vrlo nestrpljivi, ovo otvara mogućnost za zlonamerne lažne aplikacije za android. Kako piše zscaler.com, ne tako davno, istraživački tim „ThreatLabZ“-a je pronašao lažne aplikacije za Super Mario i Pokemon GO, pre i tokom izdavanja legitimnih verzija. Sad se pojavila „Fortnite“ lažna aplikacija za Android mobilnu platformu, u kojoj se pojavilo više instanci „malvarea“ Android-a „kao“ Fortnajt igrice.

Ovaj malver uključuje špijunski softver, bespravno koriščenje vašeg računara za rudarenje kriptovaluta i još neke neželjene aplikacije. Primećeno je da je zamaskiran kao Fortnajt, pa se posle instaliranja pojavi i ikona. Posle toga, špijunski softver počinje da sakuplja dnevnike poziva, uključujući odlazne, dolazne i propuštene pozive, i kontakte telefone, a može i da sam zove sa vašeg telefona. A gejmeri koji su je skinuli i probali, kažu da je ovo samo kompjuterski snimak.

lažni

screenshot youtube

lažni "Fortnite" za Android, ikona, Foto: screenshot youtube

Sem prethodno navedenog i ovo može da radi ovaj malver: Pristup kameri i snimanje, brisanje podataka sa telefona, pristup svim vašim nalozima, profilima, brojevima bankovnih računa, pristupanje datotekama, snimanje zvuka.

Zato, sačekajte još malo na originalni „Fortnite“ za vaš android mobilni telefon, ne rizikujte.