HRVATI "BEŽE" OD SRBIJE Moguć košarkaški klasik već u osmini finala Evrobasketa
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Košarkaši Srbije igraju večeras (21.00) protiv reprezentacije Finske u okviru trećeg kola Evrobasketa. "Orlovi" za sada imaju dve pobede, protiv Holandije i Češke, pa se može reći da suvereno gaze ka prvoj poziciji u grupi. 

Selekcija Hrvatske u ponedeljak takođe igra svoj treći meč na turniru, a oni u grupi C odmeravaju snage sa Estonijom. Taj meč od 14.15 časova je ključan za selekciju Hrvatske, koja će učiniti sve da se domogne makar trećeg mesta u grupi - četvrta pozicija bi ih najverovatnije vodila na Srbiju u osmini finala.

BOSANCI U TRANSU Srušili evropskog prvaka, a onda pozvali Halida Bešlića i zapevali (VIDEO)

-Hrvatska ne želi da osigura samo prolaz, već da osigura i što bolji žreb u idućoj rundi. Hrvatska se ukršta sa grupom u kojoj su Srbija, Finska, Izrael, Poljska, Češka i Holandija. Srbija se zasad čini neuhvatljivom. U slučaju da osvoje grupu, a Hrvatska prođe dalje tek kao četvrta, veliki derbi mogli bismo da gledamo već u osmini finala", piše "Indeks" u tekstu - Hrvatska mora da pobedi, već u osmini finala joj preti Srbija - koji se bavi kalkulacijama u grupi C.

Poseban razlog za tu analizu je činjenica da bi Hrvatska eventualnim porazom od Estonije imala skor 1-2, baš kao i Estonci, koji bi u tom slučaju imali bolji međusobni skor. Hrvate posle Estonije čekaju i dueli sa Italijom i Ukrajinom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading