ČOVEK JE MAĐIONIČAR De Brujne ušao i asistencijom i golom odveo Belgiju dalje (FOTO ALBUM)
EPA-EFE/Wolfgang Rattay

Najbolja selekcija sa FIFA liste Belgija je u prvom kolu bila ubedljiva protiv Rusije (3:0), a u drugom kolu igrala je sa ranjenom Danskom (poražena od Finske 0:1) u Kopenhagenu, još je posle 99 sekundi igre imala gol minusa, ali se sve okrenulo u drugom poluvremenu.

Na pauzi je ušao Kevin De Brujne, a u 59. minutu Eden Azar, oni su kreirali preokret.

Mlađi brat Azar, Torgen, je pogodio na dodavanje De Brujnea u 54, a onda je stariji brat Eden u 70. minutu asistirao De Brujneu za gol i preokret, na kraju i pobedu Belgije, koja je obezbedila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Ostaje da se vidi da li su igrači još u šoku zbog svega što se desilo Kristijanu Eriksonu na prošloj utakmici, kada su ga oživljavali na terenu.

Danska - Belgija 1:2 (1:0)

Strelac: 1:0 Jusuf Polsen u 2, 1:1 Torgen Azar u 54, 1:2 Kevin De Brujne u 70. minutu.

Kopenhagen - Stadion: Parken. Sudija: Bjorn Kuipers (Holandija).

DANSKA: Šmajhel, Kristensen, Kjer, Vestergard (od 84. Skov Olsen), Mele, Vas (od 62. Striger Larsen), Hojbjerg, Dilejni (od 72. Jensen), Polsen (od 62. Norgard), Damsgard (od 72. Kornelijus), Brajtvajt.

BELGIJA: Kurtoa, Vertongen, Denajer, Aldervereld, T. Azar (od 94. Vermalen), Dendonker (od 59. Vicel), Tilemans, Munie, Karasko (od 59. E. Azar), Lukaku, Mertens (od 46. De Brujne).

 

90+5. minut: Golman Danske Šmajhel je krenuo u napad, gol je ostao prazan, Belgija je došla do lopte, Munie je probao da šutira na prazan gol sa 40 metara, ali se igrač Danske bacio i sprečio gol.

90+4. minut: Torgen Azar dobija žuti karton u pokušaju da osujeti napad rivala.

90. minut: Jensen gađa sa 20 metara, lopta odlazi malo iznad prečke.

87. minut: Olsen samo što je ušao umalo da upiše asistenciju, nabacio je, a Brajtvajt je glavom pogodio prečku.

84. minut: Kornelijus je zakasnio na ubacivanje sa strane iako je uklizavao na loptu u petercu.

82. minut: Oštar start Matijasa Jensena vredan žutog kartona.

75. minut: Kornelijus spušta loptu grudima u kaznenom za Brajtvajta koji šutira iz voleja, ali se Kurtoa baca i vadi loptu iz ćoška.

72. minut: Ušli su Kornelijus i Jensen.

70. minut: Akcija rezervista, Eden Azar odlaže loptu na 18 metara za De Brujnea koji natrčava, poklapa je i po zemlji pogađa bliži ugao za preokret - 1:2.

 

 

69. minut: Odličan šut Melea sa 18 metara hvata Kurtoa, jer je išao po sredini gola, a onda se sukobljava sa Strigerom larsenom, sudija ih je brzo umirio. Damsgard pada u kaznenom pred sudijom, iz aviona se videlo da simulira, zato mu je sudija i dao žuti karton.

62. minut: Menjaju i Danci, ulaze Striger Larsen i Norgard.

59. minut: Eden Azar i Vicel su zamenili Karaska i Dendonkera.

58. minut: Vas je dobio žuti karton zbog grubog prekršaja.

 

 

54. minut: Lukaku je oteo loptu, krenuo u kontru, dodao loptu u kaznenom De Brujneu, umesto očekivanog šuta usledio je pas na drugu stativu gde je utrčao Torgen Azar i na pet metara samo podmetnuo nogu, loptu je zakucao u mrežu pored Šmajhela - 1:1.

 

 

50. minut: Damsgard je probao iz slobodnog udarca, lopta je završila u živom zidu.

46. minut: De Brujne je zamenio Mertensa.

2. POLUVREME:

40. minut: Nikako da Belgija stvori pravu priliku, a prva je na FIFA listi.

35. minut: Damsgard je između tri rivala u kaznenom našao prostor za udarac, lopta je završila malo pored stative.

32. minut: Ubačena lopta iz kornera, Mertens je ometao golmana Šmajhela koji je nekako izboksovao loptu koja je išla u gol.

30. minut: Vas izvodi slobodan udarac, ali lako Kurtoa hvata loptu.

22. minut: Tilemans je pao u gužvi, ali se sudija nije oglasio.

 

 

10. minut: Lopta je stala kraj aut linije, svi su stali, sve je inicirao Romelu Lukaku kako bi se njegovom saigraču iz Intera uputila podrška, pošto Kristijan Eriksen na dresu nosi broj 10. Navijači su istakli transparente podrške - "cela Danska je uz tebe Kristijane", aplaudirao je ceo stadion, pa i sudija Kuipers nije mogao da ostane imun, pridružio se igračima na terenu.

 

 

6. minut: Utrčao je Vas na ubacivanje sa leve strane, probao glavom sa ivice peterca, ali je odbranio Kurtoa.

4. minut: Mele je izvozao Alderverelda u kaznenom, došao do peterca, probao da prebaci Kurtou, ali mu se golman Belgije bacio u noge i odbranio.

 

 

 

2. minut: Greška Denajera, loše ispucana lopta, na 30 metara osvojili su je Danci, dobio je Polsen na ivici kaznenog, po zemlji je gađao dalji ćošak dijagonalom i pogodio - 1:0. Drugi je to najbrži gol u istoriji evropskih prvenstava, posle 99 sekundi. Najbrži je 2004. postigao Dmitri Kiričenko na meču Rusija - Grčka (2:1) posle samo 67 sekundi.

ČOVEK JE MAĐIONIČAR De Brujne ušao i asistencijom i golom odveo Belgiju dalje (FOTO ALBUM)

EPA-EFE/Friedemann Vogel/Hannah McKay

 

Igrači Belgije su pre početka meča kolegama iz Danske predali dres nacionalnog tima, potpisali su ga svi igrači i dodali poruku "sve najbolje Kristijanu".

1. POLUVREME:

 

 

 

 

Oba tima su krenula bez dvojice standardnih, Belgija bez Kastanja koji je u meču 1. kola sa Kuzjajevim polomio kosti lica, a Danska bez Eriksena, koji je u meču sa Fincima imao srčani zastoj i nalazi se u bolnici.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading