MEDOJEVIĆ ZA UVOĐENJE VANREDNOG STANJA Institucije su kreirane na način da štite interese Đukanovića i njegove kriminalne organizacije
Foto: Printscreen TV Pink

- To sam javno tražio i u septembru 2020. godine i na sjdnici kada se birala Vlada pozivao Zdravka Krivokapića za to. Iskustvo drugih zemalja je da se protiv mafije ne može boriti zakonima iste te mafije. Institucije su kreirane na način da štite interese Đukanovića i njegove kriminalne organizacije - kazao je Medojević.

Međutim, nedostajalo je političke volje, tvrdi Medojević i dodaje da se Zdravko Krivokapić zamalo tada nije onesvestio.

- Nije bilo političke volje da se napravi diskontinuitet sa takvom politikom. Nažalost pod uticajima nekih tajkunskih lobija, dobili smo Vladu koja nije rezultat izborne volje građana. Tada sam ja ostao u manjini, nisam imao podršku za tu ideju i ušli smo u proces devijacije političkog sistema koji se završio blokadom institucija - podvlači Medojević.

On je kazao da u Crnoj Gori postoji vanredno stanje na svim pozicijama, a pitanje je da li postoji politička volja političara, civilnog sektora, sindikata, i da li postoji spremnost da priznamo da je zemlja u blokadi i da ništa ne funkcioniše.

- To se u teoriji i praksi zove anarhija i bezvlašće. Šta je osnovna karakteristika toga – institucije ne funkcionišu, niko nema odgovornost za urađeno, Vlada koja je izgubila poverenje i dalje vlada… Kome odgovara ta Vlada? Ko stoji iza te Vlade? U parlamentarnim demokratijama kada premijer izgubi poverenje on podnosi ostavku. Abazović ne razmišlja to da uradi - podvukao je on.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading