ĐUKANOVIĆ "Crna Gora će nastaviti da podržava Ukrajinu"
Alo

Crna Gora će nastaviti da podržava Ukrajinu jer je borba te države za slobodu i borba za slobodu i sigurnost svake evropske zemlje, izjavio je danas predsednik Crne Gore Milo Ðukanović na prijemu Ambasade Ukrajine povodom Dana nezavisnosti te države.

- Umesto da slavimo nezavisnost naših prijatelja i pravo svakog čoveka da živi u slobodi, večeras i svih dana nakon 24. februara, naše misli su sa Ukrajinom, hrabrim Ukrajinkama i Ukrajincima koji vode odsudnu bitku za slobodu i odbranu otadžbine, u stalnom strahu za svoj i život svoje dece. I gorčinom zbog agresije koja neočekivano dolazi od susedne zemlje s kojom Ukrajina deli bliske veze i zajedničku istoriju - naveo je Ðukanović, prenela je RTCG.

On je kazao da je Crna Gora i danas, kao i prvog dana rata, s prijateljskom Ukrajinom u najtežim danima u njenoj novijoj istoriji.

- Crna Gora će nastaviti da podržava Ukrajinu zato što znamo da je vaša borba za slobodu i borba za slobodu i sigurnost svake evropske zemlje. Zato što znamo da Ukrajina danas brani najviše vrednosti Evrope i slobodnog i demokratskog sveta koje su nam zajedničke - pravo svake države da slobodno bira svoj put u budućnost. I zato što znamo šta znači borba za slobodu, od koje je satkana cela slavna istorija Crne Gore - poručio je Ðukanović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Đorđije

08.09.2022 20:43

Podržavaj ko ti brani. Najbolje bi bilo da ti lično odeš u Ukrajinu i da je podržiš.

Smesan si

08.09.2022 23:42

Dodji Milo i meni da ga podržiš nemam ništa protiv

Misa

14.09.2022 07:29

Unistio je crnu goru zlo od coveka ako se moze tako nazvati