SRBIJA PONOVO NA UDARU CRNE GORE Podgorica traži hitnu zabranu ulaska i udaljenje srpskog ambasadora Božovića
EPA/BORIS PEJOVIC

Kako je saopšteno, Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je zatražilo od MUP-a i 12. avgusta zabranu ulaska, "samim tim i trajno udaljenje iz Crne Gore persone non grata Vladimira Božovića".

- Povodom najnovijeg slučaja njegovog neistinitog i formalnog predstavljanja kao ambasadora zatražili smo diplomatskim kanalom objašnjenje od Ambasade R. Srbije u Podgorici i dobili odgovor da je on ambasador sve dok predsednik Srbije ne donese ukaz o njegovom opozivu sa dužnosti - piše u saopštenju crnogorskog MSP objavljenom na Tviteru.

Cetinjani palili sveće za stradale u zločinu - Alo.rs

Kako su preneli podgorički mediji, MSP Crne Gore još poručuje da "persona non grata Vladimir Božović, kontinuirano, a sada i u Danu žalosti, sramotno vređa građane Crne Gore i nipodaštava njen međunarodno-pravni subjektivitet".

Kabinet predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića saopštio je ranije da je na tu adresu u nedelju dostavljeno pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića upućeno Ðukanoviću povodom nesreće na Cetinju, a da je upućeno sa zvanične imejl adrese Vladimira Božovića, za koga navode da se "predstavio kao ambasador Srbije u Crnoj Gori", iako je, kako kažu, odlukom Vlade Crne Gore 2020. proglašen personom non grata.

Milo ljut jer mu je Vučićeva "podrška i žal zbog pogibije 11 ljudi" stigla sa zvaničnog imejla Vladimira Božovića! - Alo.rs

Iz Ðukanovićevog kabineta su još u nedelju uveče saopštili da će kabinet predsednika Crne Gore tim povodom "zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore V. Božovića".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading