ŠTA SE SVE DEŠAVALO PRE MASAKRA NA CETINJU Ubica juče imao zakazano kod psihijatra, pre toga komšiji izlomio sve po kući
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Cetinjanin Vuk Borilović juče je na Cetinju ubio 11 sugrađana, a ranio njih šest. Dok je sejao smrt i strah kroz naselje Medovina, vriska, zapomaganja i zvuci paljbe iz karabina širili su se Cetinjem.

U dramatičnim trenucima, koji su potrajali, policajci nisu uspeli da se na vreme organizuju i likvidiraju ubicu, te je to umesto njih učinio Cetinjanin N.K., koji je tako zaustavio masakr sugrađana.

Navodno, jedan od policajac je ranio napadača, ali ga je Kaluđerović dokrajčio i tako okončao krvavi pir.

Očevici: Tražili smo od policije oružje da ga zaustavimo

Ovaj ubilački pohod počeo je oko 15.30 časova, a očevici tvrde da su građani bespomoćno pokušavali da pomognu žrtvama, te da policija nije reagovala adekvatno, uz obrazloženje da je “teren nepristupačan” i da se napadaču ne može prići, jer je dobro naoružan.

Vuk Borilović je prema njihovim rečima pucao i u pravcu Hitne pomoći sprečavajući ih da dođu do žrtava.

– Tražili smo policiji oružje da pokušamo mi da mu priđemo i da ga zaustavimo, ali uzalud oni su pokušavali da pregovaraju sa njim, ali nama je bilo jasno da je čovek neuračunljiv te da sa takvim nema pregovora. Razočarani smo njihovim postupkom i po nama sporom i neadekvatnom reakcijom, rekao je jedan od očevidaca.

Imao zakazano kod psihijatra, napao komšiju pre 15 dana, lomio mu stvari po kući

Borilović, koji je samo 15 dana ranije, navodno upao kod komšija i polomio im stvari, juče popodne, prema rečima upućenih, trebalo je da ode u Psihijatrijsku bolnicu u Dobroti, zbog psihičkih problema koje je imao u poslednje vreme.

Ženu i troje dece nedavno je odveo u Herceg Novi, a njegovi sugrađani tvrde da je bio prilično povučen.

Nakon što je pucao u Martinoviće, on je nazvao Miloša Martinovića i rekao mu da mu je pobio familiju. Zatim je ušao u kuću drugih komšija gde ubio još dve osobe. Među žrtvama masakra našao se i ujak napadača, koji je kad je čuo za krvavi pir sestrića krenuo da ga spreči u daljem pohodu na komšije.

Njega je, kako navodi očevidac, sestrić ubio jednim hicem u predelu grudi.

– Goran je rekao stani Vučko, a ovaj njemu šta stani, ko te poslao, nakon čega je ispalio hitac u njega, rekao je očevidac.

Na nišanu njegovog lovačkog karabina našao se i porodični prijatelj Mitar Mitrović, kojeg je Miloš Martinović nazvao i zamolio ga da pogleda šta mu je sa porodicom, njega je ubio na ulici, nakon čega je ušao u još tri kuće i pobio osobe koje je zatekao.

Navodno, napadač je nazvao i suprugu Mitrovića koju je obavestio da joj je upravo ubio muža i svakoga ko mu je naišao.

Na meti Borilovića, osim Martinovića i Mitrovića našle su se i komšije Drecun, Zvicer, Radunović.

Jedan od komšija koji je izašao da vidi šta se dešava pukom srećom je ostao nepovređen i ako je bio na nišanu Borilovića, jer je puška zakočila što mu je dalo vremena da pobegne i sakrije se.

Borilović je pucao na svakoga ko mu se isprečio, pa i na policiju. Tom prilikom je teško ranio službenika policije.

Građani ističu da na ovakvu tragediju niko nije mogao da predvidi, te da je sve moglo da se završi na drugi način.

– Da je policija na vreme nakon prvog napada na komšije reagovala i pretresla kuću Borilovića, verovatno bi našla oružje i oduzela ga, ovako čekalo se da on ode na posmatranje u bolnicu u Dobroti, kaže jedan od sugrađana.

Nakon nezapamćene tragedije čitavo Cetinje je u šoku, većina ne može da shvati šta je naganalo njihovog, uzornog sugrađanina da nešto ovako napravi.

– On je bio miran i vredan, jeste bio lovac i imao je pušku, ali je nejasno da je ovo uradio, nije bio takva osoba, nije bio problematičan, rekao je jedan od komšija.

Ovo je porodica Martinović koju je pobio pomahnitali Vuk Borilović na Cetinju - Alo.rs

Oglasile se kolege monstruma sa Cetinja, Borilović poslednjih dana bio povučen - Alo.rs

Otkrivena tačna hronologija stravičnog masakra na Cetinju, objavljena imena ubijenih - Alo.rs

Jedna osoba ranjena na Cetinju životno ugrožena - Alo.rs

Vuk Borilović usmrtio dečake i njihovu majku, pa izgovorio ove jezive reči - Alo.rs

Komentari (0)

Loading