BOMBA U CRNOJ GORI Abazović podnosi ostavku?
Tanjug

Abazović je to izjavio komentarišući saopštenje stranke Demokratska Crna Gora, koja je prethodno poručila da bi on trebalo da podnese ostavku nakon izbora pravosudnih organa.

Abazović je rekao da načelno podržava stav Predsedništva Demokratske Crne Gore, koje je pozvalo skupštinu da ne razmatra eventualne inicijative o skraćenju mandata pre nego se izaberu četiri člana Sudskog saveta i makar jedan sudija Ustavnog suda.

"Hajde da svi, pošto moramo da imamo širi konsenzus oko deblokade pravosuđa, Ustavnog suda, pravosuđa... Hajde da svi damo doprinos tome i kažemo: ''Dobro idemo na nove izbore, vladu, rekonstrukciju ili neki drugi model''. Ali pre toga da odradimo zajednički posao. Ako kolege iz Demokrata, ako sam dobro interpretirao saopštenje, ako je to neki put... spreman sam da podnesem ostavku", rekao je Abazović za TV "Vijesti".

Na pitanje urednika emisije da li je vreme da dirigentsku palicu prepusti nekom drugom, Abazović je rekao da ono što je vlada predlagala funkcioniše.

"Crna Gora je u mnogome drugačija od 30. avgusta 2020. godine i svi procesi koji su se desili nisu se desili na štetu Crne Gore. To je bila naša obaveza. Ponekad se osećamo usamljeno u odbrani građanske Crne Gore, to se manifestuje često, ali najvažnije je da proces traje i to više niko ne može zaustaviti", rekao je Abazović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading